:

Hvad kan man bruge i stedet for sololie?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan man bruge i stedet for sololie?
 2. Hvad gør en sololie?
 3. Kan man bruge olivenolie som sololie?
 4. Kan man bruge kokosolie som sololie?
 5. Hvorfor sololie?
 6. Hvor lang tid holder solcreme?
 7. Kan man bruge sololie i solarie?
 8. Hvordan bliver man mere brun i solen?
 9. Kan man bruge kokosolie til øjenvipperne?
 10. Hvor gammelt må solcreme være?
 11. Hvor gammel kan solcreme blive?

Hvad kan man bruge i stedet for sololie?

Det er sjovt at prøve naturlige sololier, men det er vigtigt at beskytte sig på konventionel vis først og fremmest. Husk at: Tage en hat på med skygge. Bliver inde i skyggen mest muligt....Andre olier, der anvendes som naturlig solcreme

 • Sesamolie.
 • Hampfrøsolie.
 • Sheasmør.
 • Jordnøddeolie.

Hvad gør en sololie?

Sololie anvendes af dem, der vil hjælpe den brune sommerkulør lidt på vej. Sololien hjælper nemlig med at give huden en mere ensartet overflade, hvilket hjælper med at undgå, at solstrålerne bortreflekteres. På den måde får hudens celler mere sollys, hvilket hjælper dig med at få en smuk solbrun farve.

Kan man bruge olivenolie som sololie?

Brug aldrig æteriske olier før solbadning eller solarie besøg. Du har måske læst flere af vores guides eller artikler, hvor vi anbefaler, at du anvender vegetabilske olier, så som argan olie, olivenolie eller nigella olie før du tager sol eller solbader.

Kan man bruge kokosolie som sololie?

FALSKT! Pas på med at bruge kokosolie som solbeskyttelse. Det er rigtigt, at et lag kokosolie på huden virker som en naturlig beskyttelse mod solen, men den beskyttelse svarer altså kun til en faktor 5, som er alt for lidt i forhold til hvad Kræftens Bekæmpelse anbefaler.

Hvorfor sololie?

Sololier har en tyndere konsistens end både solcreme og sollotion. Det gør den mindre besværlig at smøre ud på kroppen, og derfor er der mange der tyer til denne type solbeskyttelse. Da sollotion er tyndere i konsistensen, kan det dog være en udfordring at smøre et tykt nok lag på huden.

Hvor lang tid holder solcreme?

Når du har smurt dig med solcreme, holder den sin virkning i nogle timer. Vi ved endnu ikke hvor mange. Du skal altid smøre dig ind i solcreme igen efter behov, eller hvis du har badet eller svedt meget eller har tørret dig med håndklæde.

Kan man bruge sololie i solarie?

Æteriske olie kombineret med sollys og UV-stråler Det du derimod ikke må gøre, er at anvende æteriske olier på huden, før du solbader eller går i solarium med ultraviolet lys. Heller ikke selvom de er fortyndet op i en basis olie!

Hvordan bliver man mere brun i solen?

Bliv brun på den sunde måde

 1. Skrub dig solklar. ...
 2. Bliv brun med bodylotion. ...
 3. Brug solfaktor på din hud og bliv brun. ...
 4. Tag solcremen på, før du bevæger dig ud. ...
 5. Husk at smøre solcreme på ofte. ...
 6. Brug rigeligt med solcreme og bliv brun. ...
 7. Hellere for høj end for lav solfaktor. ...
 8. Bliv brun i skyggen – begræns din tid i solen.

Kan man bruge kokosolie til øjenvipperne?

Pleje af øjenvipper Du kan, efter du har rengjort dine vipper, bruge kokosolie som en nærende olie til vipperne. Olien vil give vipperne pleje, så de ikkeknækker så nemt. Kokosolien bør bruges om natten og vaskes af med lunt vand dagen efter.

Hvor gammelt må solcreme være?

Solcremer der opbevares ved stuetemperatur kan typisk holde sig i to til tre år, og typisk 12 måneder efter åbning. Hvis solcreme udsættes for høje temperaturer, fx i solen på stranden, vil den miste sin virkning med tiden. En solcreme der skifter farve, lugter eller ser underlig ud skal smides ud.

Hvor gammel kan solcreme blive?

Solcreme kan ikke blive for gammel De fleste solcreme holder nemlig i to år eller mere. Hold dog øje med solcremens holdbarhedsdato, da man ikke kan regne med faktortallet efter, den er udløbet.