:

Hvad er termovinduer?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er termovinduer?
 2. Hvor kommer duggen fra?
 3. Hvad hedder stykket under et vindue?
 4. Er der gas i en termorude?
 5. Hvor meget vejer en termorude?
 6. Hvor tyk er en 3 lags termorude?
 7. Hvornår falder duggen i Danmark?
 8. Hvorfor kommer der dug på græsset?
 9. Hvornår blev vinduesglas opfundet?
 10. Er termoruder energiruder?
 11. Hvor tykke er energiruder?
 12. Hvad vejer hærdet glas?
 13. Hvad vejer 6 mm glas?
 14. Hvor tykke er 3 lags vinduer?

Hvad er termovinduer?

En termorude er en fælles betegnelse for ruder, der består af mindst to lag glas, og hvor glaslagene er samlet omkring et afstandsprofil og lufttæt forseglet med en fuge. Det lufttætte mellemrum kan være fyldt med almindelig luft, hvilket du kender fra de "gamle" termoruder.

Hvor kommer duggen fra?

Dug og kondens opstår, når varm, fugtig luft rammer kolde overflader. Når varm luft med relativ høj luftfugtighed kommer i kontakt med kolde overflader, fx en rude, nedkøles luften, og den fugt, der er i den varme luft, kondenserer på den kolde overflade.

Hvad hedder stykket under et vindue?

Det vandrette område umiddelbart under vinduet kaldes i almindelig tale for en vindueskarm, men benævnes bundstykke (den side der vender ind i rummet hvorpå der ofte står blomster) blandt fagfolk og kan udformes i mange forskellige materialer, heriblandt træ, marmor og plastik.

Er der gas i en termorude?

En energirude er en termorude med særlig god isoleringsevne. I alle termoruder anvendes i dag floatglas med fine optiske egenskaber. I energiruden er det ene lag glas forsynet med en særlig energibelægning = lavemissionsbelægning (coating). Samtidig er hulrummet mellem glassene fyldt med gasarten argon eller krypton.

Hvor meget vejer en termorude?

Vær opmærksom på, at den vejer ca. 66 kg pr. m2, hvis du sætter den i meget tynde oplukkelige rammer.

Hvor tyk er en 3 lags termorude?

3 LAGS STANDARD TERMORUDE BESTÅR AF 3 LAG GLAS – 4 MM ENERGIGLAS MED ISOLERENDE ARGON MELLEM GLASSENE.

Hvornår falder duggen i Danmark?

Man siger at duggen falder om aftenen. Hvornår det sker afhænger af luftens temperatur og luftfugtigheden.

Hvorfor kommer der dug på græsset?

Dug er vanddråber, afsat på græs, blade, grene o.l. ved fortætning af luftens vanddamp. Om natten sker der en afkøling pga. jordens varmeudstråling, og hvis de faste genstande afkøles til under luftens dugpunkt, dannes der dug i kontakten med luften.

Hvornår blev vinduesglas opfundet?

Spejlglas blev udviklet i Frankrig i 1688 som støbte glas- plader på størrelser op til 1 x 1,5 m. Metoden blev i før- ste omgang ikke brugt som vinduesglas, men blev ude- lukkende benyttet til spejle. Først 200 år senere begyndte spejlglas at blive brugt også i vinduer, glasdøre og større butiksruder.

Er termoruder energiruder?

Energiglas i termoruder – også bare kaldet energiruder – ligner de traditionelle termoruder meget, hvad angår opbygningen med glaslag og hulrum. Forskellen er blot, at der på energigasset er en meget tynd metalbelægning på det inderste lag glas af energivinduet.

Hvor tykke er energiruder?

En standard 2-lags termorude fra 70'erne er typisk 20mm. tyk, mens man fra 80'erne og fremad normalt leverede glas i tykkelse på 23 mm. I dag leverer man meget sjældent almindelig termoglas. Det er billigere at levere energiglas i stedet, så det gør vi her ved Harmoni Vinduer & Døre.

Hvad vejer hærdet glas?

Vægt: 25 kg/m2.

Hvad vejer 6 mm glas?

Vægt: 15 kg/m² U-værdi: 5,7 W/m²K.

Hvor tykke er 3 lags vinduer?

3 LAGS STANDARD TERMORUDE BESTÅR AF 3 LAG GLAS – 4 MM ENERGIGLAS MED ISOLERENDE ARGON MELLEM GLASSENE.