:

Hvad hedder dem der laver chokolade?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad hedder dem der laver chokolade?
 2. Hvad sker der hvis chokoladen bliver for varm?
 3. Kan man male på chokolade?
 4. Hvordan smelter man chokolade til overtræk?
 5. Hvor er Ritter Sport fra?
 6. Hvad er chokolade lavet af?
 7. Kan man smelte mælkechokolade?
 8. Hvorfor klumper smeltet chokolade?
 9. Er det sundt at spise chokolade?
 10. Hvorfor er det sundt at spise chokolade?

Hvad hedder dem der laver chokolade?

I Danmark sælger Callebaut kun deres chokolade til professionelle konditorer, bagere og chokoladefabrikker, men de laver nogle lækre chokoladeknapper og en lækker hvid chokolade, som vi pakker og sælger hos Emils Chokolade. En mørk overtrækschokolade fra Valrhona med 56% kakao.

Hvad sker der hvis chokoladen bliver for varm?

Når chokolade tempereres, arbejder man med fedtkrystallerne i kakaosmørret. Der er både gode og dårlige fedtkrystaller. De gode forsvinder, når chokoladen bliver for varm (mellem 34 og 45 grader), og de bliver gendannet, når chokoladen bliver nedkølet til under arbejdstemperaturen.

Kan man male på chokolade?

Kakaosmørret kan du efterfølgende bruge til at farve dine chokoladeforme, så dine fyldte chokolader får en smuk og farverig overflade, når de bliver banket ud af formen. Du kan bruge f. eks. dine fingre, pensler, svampe eller en chokoladeairbrush maskine til dette.

Hvordan smelter man chokolade til overtræk?

Fyld den hakkede chokolade i en metalskål (en lille tykbundet gryde kan snildt bruges), der passer oven i den gryde med det varme vand. Skålen må ikke røre vandet, for det er dampen fra det næsten kogende vand, der skal smelte chokoladen. Rør rundt med jævne mellemrum, så chokoladen smeltes ensartet.

Hvor er Ritter Sport fra?

Ritter Sport ejer selv en kakaoplantage i Nicaragua, som leverer kakaobønner til produktionen. Plantagen er den største arbejdsgiver i Nicaragua og er bare et eksempel på, hvordan Ritter Sport vil bidrage til det bredere samfund.

Hvad er chokolade lavet af?

Chokolade er et nydelsesmiddel, der består af kakaopulver, kakaosmør og sukker. Sojalecitin tilsættes som emulgator. Chokolade er meget næringsrig og velsmagende, og den har en opkvikkende og stimulerende virkning.

Kan man smelte mælkechokolade?

Temperering af mælkechokolade foregår på samme måde, men der er dog lidt forskel på graderne. Start med at smelte 375 gram mælkechokolade så den når 45 grader. Det er det samme. Derefter røres 125 gram mælkechokolade i, og den afkøles derefter i koldt vandbad til 27 grader.

Hvorfor klumper smeltet chokolade?

* Chokolade, der smeltes ved for høj temperatur Hvis du sætter den over en skål med vand og lader den bulderkoge… så brænder kakaosmørret, og chokoladen klumper. Den skal smeltes over mellem-varme – det er dampen, der skal smelte chokoladen.

Er det sundt at spise chokolade?

Chokolade (i begrænsede mængder) er godt for dit hjerte, da det styrker indersiden af dine blodårer, så der ikke så let kommer åreforkalkning og blodpropper. Antioxidanterne i den bittersøde snack får blodårerne til at slappe af, så blodet lettere kan løbe igennem, og hjertet ikke skal arbejde så hårdt.

Hvorfor er det sundt at spise chokolade?

Undersøgelser viser, at den gavnlige effekt kommer, når du indtager 10-30 gram mørk chokolade dagligt....

 • Hjertevenlig effekt. ...
 • Gør dig glad. ...
 • Stabiliserer blodsukkeret. ...
 • Gavner fordøjelsen. ...
 • Bedre sårheling. ...
 • Styrker hukommelsen. ...
 • Booster energien. ...
 • Antiinflammatorisk effekt.