:

Hvordan laver man stiklinger af jasmin?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan laver man stiklinger af jasmin?
 2. Hvordan formerer man kirsebær laurbær?
 3. Kan man tage stiklinger af Hibiscus?
 4. Hvordan laver man stiklinger af forsythia?
 5. Kan man tage stiklinger af jasmin?
 6. Kan man lave stiklinger af Laurbærbusk?
 7. Hvornår klipper man Lauerbærkirsebær?
 8. Kan man få en Syrengren til at slå rødder?
 9. Kan man tage stiklinger af en hyld?

Hvordan laver man stiklinger af jasmin?

Se hvordan du selv kan dyrke forsytia, syren, uægte jasmin og frugtbuske fra halvmodne stiklinger....Sådan gør du:

 1. Skuddene klippes eller rives af med ”hæl” og kortes af til en længe på omkring 20 cm.
 2. Der klippes lige under og lige over et bladpar, så der ikke sidder inaktive stumper tilbage på stiklingen.

Hvordan formerer man kirsebær laurbær?

Formering: Laurbærkirsebær kan formeres ved frø, men det anvendes sjældent. Normalt formeres ved stiklinger, som rives af med hæl. Stiklingerne tages enten i forsommeren af bløde, unge skud eller i august af halvmodne skud. Hos laurbær kirsebær udvikles blomsterne i begyndelsen af maj.

Kan man tage stiklinger af Hibiscus?

Hibiscus Klip stiklingerne af lige under et bladfæste og fjern de nederste blade. Stiklingen fra din hibiscus skal helst være mellem 5-15 cm lang og efter kun få uger, vil stiklingen danne rødder. Undgå at plukke de grene, der har små blomsterknopper på sig.

Hvordan laver man stiklinger af forsythia?

Formering af forsythia kan gøres i foråret ved stiklinger. Vil du lave stiklinger af forsythia, brækker du et par skud af, som ser sunde og stærke ud. Stik skuddene dybt i en potte med jord, hold dem fugtige og sæt dem et sted, hvor de ikke får direkte sollys.

Kan man tage stiklinger af jasmin?

Det er kun bestemte typer planter, det er muligt at få rod på med træagtige stiklinger/vinterstiklinger. Du kan forholdsvis let få rod på f. eks. pil, poppel, solbær, ribs, forsytia, deutzia, jasmin, kornel, weigela m.

Kan man lave stiklinger af Laurbærbusk?

Når du skal lave stiklinger, klipper du et kraftigt skud af planten, for eksempel i forbindelse med beskæring af laubærbusken. Fjern de nederste laurbærblade og sæt skuddet i en potte med fugtig jord. Stiklingen må ikke tørre ud og skal heller ikke udsættes for direkte sollys før, at den er blevet større.

Hvornår klipper man Lauerbærkirsebær?

Beskæring af laurbærkirsebær foretages mest optimalt efter blomstringen i sensommeren eller starten af efteråret. Vi anbefaler, at du beskærer med en grensaks og ikke en hækkeklipper. Grunden til det er, at hækkeklipperen efterlader de store blade med hakker og brune kanter, hvilket ikke er særligt smukt.

Kan man få en Syrengren til at slå rødder?

Er det de store syrener, skal der helt andre metoder til, enten en nedkrogning af en gren – jord på og en sten ovenpå – så har du en chance for at få rødder på den i løbet af 1–2 år.

Kan man tage stiklinger af en hyld?

Du kan let lave nye hyldebuske med stiklinger, dvs. ved at skære en gren i 25 cm lange stykker og sætte dem i vand. Når de har sat rødder, skal de i jorden. Hyld er et skyggetræ, der skygger de fleste urter under sig væk.