:

Hvad er Pulsdeficit?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er Pulsdeficit?
 2. Er pulsen høj når man er syg?
 3. Hvad er palpitationer?
 4. Er hjertebanken farligt?
 5. Hvad er et ekstra hjerteslag?
 6. What are symptomene for hjertebanken?
 7. Hvad er en hjerterytmeforstyrrelse?
 8. Hvad er en rask person med et raskt hjerte?

Hvad er Pulsdeficit?

Pulsdeficit, (af lat., puls + deficit), den tilstand at ikke alle hjertesammentrækninger frembringer pulsslag.

Er pulsen høj når man er syg?

Ligesom ved lav puls kan en høj puls også både ses ved raske og syge mennesker. Ved fysisk aktivitet stiger pulsen helt automatisk, da kroppen har mere brug for ilt og får hjertet til at slå hurtigere. Hurtig puls kan også ses ved følelsesmæssig påvirkning, stimulanser som te og kaffe, nogle typer medicin, feber mm.

Hvad er palpitationer?

Hurtig hjerterytme eller løb af mange ekstraslag kan give hjertebanken (palpitation) svimmelhed eller tilløb til besvimelse, hvor det føles som, at blodet løber fra hovedet, evt. regulær besvimelse.

Er hjertebanken farligt?

Hjertebanken og ekstraslag er almindeligt og er i langt de fleste tilfælde helt ufarligt. Hjertet kan slå hurtigere på grund af årsager i og uden for hjertet. Årsager uden for hjertet kan være: Feber.

Hvad er et ekstra hjerteslag?

 • På trods af at tilstanden kaldes et ekstra hjerteslag, er det sådan set ikke et ekstra slag, men et hjerteslag som udløses for tidligt i den normale hjerterytme. Den normale hjerterytme afbrydes af det ekstra hjerteslag, som kommer for tidligt og udløses fra et andet sted i hjertet, end ved den normale hjerterytme.

What are symptomene for hjertebanken?

 • Symptomer 1 Hjertebanken 2 Trykken, uro og sitren i brystet 3 Åndenød 4 Mathed 5 Angst More ...

Hvad er en hjerterytmeforstyrrelse?

 • En hjerterytmeforstyrrelse (hjertearytmi) opstår, når de elektriske impulser, som skal samordne hjerteslagene, ikke fungerer korrekt. Det får dermed hjertet til at slå for hurtigt, for langsomt eller uregelmæssigt. De fleste mennesker oplever af og til kortvarige og oftest helt harmløse arytmier.

Hvad er en rask person med et raskt hjerte?

 • Hos en rask person med et normalt, raskt hjerte opstår der kun en vedvarende rytmeforstyrrelse, hvis der spiller en eller anden udvendig faktor ind. Det kan være et kraftigt elektrisk chok eller brug af ulovlige lægemidler, fx doping eller euforiserende stoffer.