:

Hvor stammer det tyske flag fra?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor stammer det tyske flag fra?
  2. Hvor mange tyskere er der?
  3. Hvad kalder man det svenske flag?
  4. Hvordan blev Berlin delt?
  5. Hvem stod for opførelsen af Berlinmuren?

Hvor stammer det tyske flag fra?

Den sort-rød-gule trikolore blev introduceret under Martsrevolutionen i midten af det 19. århundrede, hvor det kortlivede Frankfurtparlament (1848-50) foreslog dette flag til et forenet og demokratisk Tyskland. Med dannelsen af Weimarrepublikken efter 1. verdenskrig blev trikoloren indført som nationalflag i Tyskland.

Hvor mange tyskere er der?

Tyskere
ca. 160 millioner
Områder med store befolkninger
Tyskland67 - 75.000.000
USA42.800.000

Hvad kalder man det svenske flag?

Det svenske nationalflag har siden 1500-tallet været Sveriges flag, dog først officielt fra 1906. Det er blåt med et gult skandinavisk kors i midten og har dermed de samme karakteristika som de andre nordiske korsflag.

Hvordan blev Berlin delt?

Den 13. august 1961 blev der, nærmest over natten, bygget en mur gennem byen. Berlinmuren delte byen i to adskilte zoner, Vestberlin som formelt var en egen bystat underlagt de vestallierede og de facto tilknyttet Forbundsrepublikken Tyskland, og Østberlin som var hovedstaden i DDR.

Hvem stod for opførelsen af Berlinmuren?

august 1961 påbegyndte østtyske arbejdere, skarpt bevogtet af soldater, at afspærre grænsen mellem Øst- og Vestberlin med betonklodser og pigtråd. Herefter opførtes en betonmur, som i de følgende år blev udbygget til en uigennemtrængelig grænsesikring, Berlinmuren.