:

Hvad er det diastoliske blodtryk?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er det diastoliske blodtryk?
  2. Kan man måle blodtryk liggende?
  3. Hvornår er det diastoliske blodtryk for højt?
  4. Hvad er normalt blodtryk for 75 årig?
  5. Hvornår på dagen er blodtrykket højest?

Hvad er det diastoliske blodtryk?

Blodtrykket angives med to tal adskilt af en skråstreg: Det første tal er trykket i pulsårerne (arterierne), når hjertet trækker sig sammen. Dette kaldes det systoliske blodtryk. Det sidste tal er trykket i pulsårerne mellem hjerteslagene, og det kaldes det diastoliske blodtryk.

Kan man måle blodtryk liggende?

Forudsætning for nøjagtig måling Blodtrykket bør måles derhjemme på samme tidspunkt og på samme måde (siddende/liggende og på samme arm), morgen og aften. Det er vigtigt, at manchetstørrelsen er korrekt. Blodtrykket kan variere på højre/venstre arm.

Hvornår er det diastoliske blodtryk for højt?

Det "lave blodtryk" (det diastolisk blodtryk), er det tryk, der udøves på blodkarrenes vægge, når hjertet fyldes med blod. Dit blodtryk er forhøjet (hypertensio arterialis), hvis det høje blodtryk er 140 mmHg og derover, eller det lave blodtryk er 90 mmHg og derover.

Hvad er normalt blodtryk for 75 årig?

Et normalt blodtryk for en person mellem 18-80 år ligger omkring 120-135/70-85. For personer over 80 år ligger det 130-145/85. Hvis du har diabetes, skal dit blodtryk ligge på 130/80. Hvis dit blodtryk ligger på 135/85 eller derover, kan det være for højt.

Hvornår på dagen er blodtrykket højest?

Trykket er lavest ved hvile om natten. Ved fysisk anstrengelse eller psykisk stress stiger dit blodtryk. Dette er normale og forbigående stigninger, som ikke har negative virkninger. På grund af disse variationer er det meget vigtigt, at blodtryk bliver målt, når du er afslappet og efter faste procedurer.