:

Er neuropati farligt?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er neuropati farligt?
  2. Hvad er normal nerveledningshastighed?
  3. Hvad er symptomerne ved Diabetisk neuropati?
  4. Hvad er perifær neuropati?
  5. Kan man få neuropatier i musklerne?
  6. Hvad er symptomerne på nervebetændelse?

Er neuropati farligt?

Neuropati er ikke en dødelig sygdom, men den har rigtig store konsekvenser for folks livskvalitet, og mange bliver deprimeret. Mange sidder bare derhjemme med benene oppe. De kan ikke motionere, de kan dårligt gå, og så kan det også være farligt, fordi de mister følelsen i fødder og tæer.

Hvad er normal nerveledningshastighed?

Afstanden mellem måleelektroderne måles, og ledningshastigheden beregnes. Nerveledningshastigheden i raske nervefibre til muskler er meget hurtig, omkring 50 m/sek. Det elektriske signal i nervefibre, som man stimulerer elektrisk, går i begge retninger.

Hvad er symptomerne ved Diabetisk neuropati?

  • Ved den mere akutte diabetisk neuropati er symptomerne primært: 1 Smerter og nedsat kraft i en eller flere muskler, som regel er symptomerne forbigående 2 Undertiden ses der såkaldte paradokse symptomer som fx smerter i fødder, som ikke har følesans 3 Muskelsvind ses sjældent 4 Hænderne rammes som regel kun ved alvorlig og fremskreden sygdom More ...

Hvad er perifær neuropati?

  • Perifær neuropati er en sygdomstilstand i en eller flere nerver. Man kan få neuropatier i både de nerver, der kan sanse (sensoriske nerver), og de nerver der kan få musklerne til at bevæge sig (motoriske nerver). Der findes akut og kronisk nerverbetændelse.

Kan man få neuropatier i musklerne?

  • Man kan få neuropatier i både de nerver, der kan sanse (sensoriske nerver), og de nerver der kan få musklerne til at bevæge sig (motoriske nerver). Der findes akut og kronisk nerverbetændelse.

Hvad er symptomerne på nervebetændelse?

  • Hvad er symptomerne på nervebetændelse (perifær neuropati)? Symptomerne på kronisk perfiær nervebetændelse er smerter og nedsat kraft og/eller følesans. Den nedsatte eller helt manglende følesans kan svare til, at man føler, at området er dækket af en sok eller handske.