:

Hvordan skrev man æ i gamle dage?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan skrev man æ i gamle dage?
  2. Er oe det samme som ø?
  3. Hvordan laver man ø på tastatur?
  4. Hvordan staver man til æ?
  5. Hvornår er det en ø?
  6. I hvilke lande bruger man Æ?
  7. Kan man bruge ø i en mailadresse?
  8. Hvad hedder det alfabet som med enkelte variationer bruges i fx Danmark England Tyskland Frankrig Spanien?

Hvordan skrev man æ i gamle dage?

Tegnene for æ og ø Tegningen er lavet af Nikolaj Roosen i 1808. Vi gætter på at man har haft æ og ø i det danske håndalfabet så længe man har haft et håndalfabet. Æ og ø er nemlig blevet brugt på dansk lige siden man omkring 1100 skiftede runerne ud med de latinske bogstaver, som vi stadig bruger i dag.

Er oe det samme som ø?

I det internationale fonetiske alfabet betegner det en rundet halvlukket fortungevokal, der svarer til det danske ø. Blandt andet de svenske, tyske og islandske alfabeter har det tilsvarende ö, som på tysk alfabetiseres som o med omlyd (se også omlydstegnet ¨).

Hvordan laver man ø på tastatur?

Hvis du vil skrive et lille bogstav med en tastkombination, hvor tasten Skift indgår, skal du holde tasterne Ctrl+Skift+symbol nede samtidig og derefter slippe dem igen, før du trykker på bogstavet....Tastaturgenveje til internationale tegn.

For at indsætteSkal du trykke på
ø, ØCtrl+/, o eller O
¿Alt+Ctrl+Skift+?
¡Alt+Ctrl+Skift+!
ßCtrl+Skift+&, s

Hvordan staver man til æ?

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab ae verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [ˈæːə] vel til det lydefterlignende udbrud a(h) stryge blidt og kærligt med hånden hen over nogens hud, hår el. lign.

Hvornår er det en ø?

En ø er et landområde helt omgivet af vand ved normalvandstand, der er mindre end et kontinent og større end en sten eller et skær. En lille ø kaldes for en holm eller småø.

I hvilke lande bruger man Æ?

På norsk, islandsk og færøsk bruges æ – som på dansk – som et selvstændigt bogstav. På engelsk og fransk behandler man æ som en ligatur.

Kan man bruge ø i en mailadresse?

Vær opmærksom på Det er ikke alle internetbrowsere og e-mail-programmer, der kan håndtere domænenavne med æ, ø, å, ö, ä, ẞ, ü og é. Hvis du skal bruge domænenavnet til en e-mailadresse, skal du derfor undgå disse tegn. Tal og bindestreg giver dog ikke anledning til problemer.

Hvad hedder det alfabet som med enkelte variationer bruges i fx Danmark England Tyskland Frankrig Spanien?

Det internationale fonetiske alfabet (bruges i f.