:

Hvor hurtigt må man køre med cykler på bilen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor hurtigt må man køre med cykler på bilen?
  2. Er nummerpladen stjålet?
  3. Hvor lang tid må en bil holde i nødsporet?
  4. Hvorfor cykle i gruppe?
  5. Er det rart at cykle sammen med andre?
  6. Kan du overhale andre cyklister?

Hvor hurtigt må man køre med cykler på bilen?

Overhold den maksimale hastighed for cykelholderen, der aldrig overstiger 130 km/t. Sørg for, at den tungeste cykel monteres tættest på bilen, og sørg for, at cykler altid monteres så tæt på bilen som muligt. Undlad at overbelaste cykelholderen.

Er nummerpladen stjålet?

Er nummerpladerne stjålet, skal du først melde nummerpladerne stjålet hos politiet, hvorefter du kan erklære nummerpladerne bortkomne i Motorregistret. Log på TastSelv Borger med NemID eller MitID. Vælg Motor og Motorregistret. Vælg Plader og Erklær alle nummerplader bortkommet.

Hvor lang tid må en bil holde i nødsporet?

Motorvejenes nødspor må kun bruges, hvis man har brug for at bruge nødtelefonen eller bilen ikke kan køre videre på grund af fx motorstop eller trafikuheld. Bilen skal så hurtigt som muligt fjernes fra motorvejen - kan det ikke lade sig gøre, skal der bruges advarselstrekant for at varsko de øvrige bilister - jvf.

Hvorfor cykle i gruppe?

  • Man bliver presset lidt mere fysisk, intensiteten er højere, og man kan træne sig i at ligge på hjul, så man kan få nogle pauser. Når man ligger på hjul, sparer man kræfter, da man ikke skal bryde vinden. Derved er det lettere at køre med samme hastighed som den forreste. Det er meget anderledes at cykle i gruppe end at cykle alene.

Er det rart at cykle sammen med andre?

  • Det er rart at cykle sammen med andre, specielt hvis man er nogenlunde lige stærke. Man bliver presset lidt mere fysisk, intensiteten er højere, og man kan træne sig i at ligge på hjul, så man kan få nogle pauser. Når man ligger på hjul, sparer man kræfter, da man ikke skal bryde vinden.

Kan du overhale andre cyklister?

  • Overhaler du andre cykelryttere, så ring med klokken eller pift/råb til dem, så de ved, at du kommer. Brug din ringeklokke, når du træner på strækninger med mange andre cyklister. Alle cykler skal have ringeklokker og reflekser på.