:

Kan man sætte et TV op på en gipsvæg?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man sætte et TV op på en gipsvæg?
 2. Hvor meget isolering i skillevæg?
 3. Hvordan sættes en gipsvæg op?
 4. Hvordan finder man lægter bag gipsvæg?
 5. Hvilket vægophæng passer til mit TV?
 6. Kan man hænge tunge ting på en gipsvæg?
 7. Hvor tykke er indervægge?
 8. Hvilken isolering til skillevæg?
 9. Hvad koster det at få sat en skillevæg op?
 10. Hvor tæt skal man skrue 1 lag gips?
 11. Hvordan finder man lægterne?
 12. Hvordan virker en lægtesøger?
 13. Hvilke skruer til vægophæng?
 14. Hvor meget vejer et 42 tommer TV?
 15. Hvor meget kan en rawlplug holde?
 16. Hvordan undgår du ophæng af gipsvægge?
 17. Hvad er gipsplugs?
 18. Hvad er vægten bag gipsvæggen?

Kan man sætte et TV op på en gipsvæg?

Har du en gipsvæg? Har du gipsvægge, bliver det lidt sværere at sætte et vægbeslag op. De rawlplugs der følger med i pakken, kan ikke holde skruerne i væggen når et tungt TV er fæstnet derpå. Det anbefales derfor, at du køber et vægbeslag med fire fastgørelsespunkter.

Hvor meget isolering i skillevæg?

En gipsvæg med to lag gips og isolering imellem lydisolerer omkring 40 dB, hvis der er 45 mm isolering i hulrummet, og omkring 48 dB, hvis der er 70 mm isolering i hulrummet. Til sammenligning lydisolerer en murstensvæg med en vægtykkelse på 130 mm 45 dB, mens en betonelementvæg på 120 mm lydisolerer 48 dB.

Hvordan sættes en gipsvæg op?

Sådan opsætter du en gipsvæg

 1. Trin 1 - Opmåling og -tegning.
 2. Trin 2 - Fastgørelse af bundskinne.
 3. Trin 3 - Tilklipning af skinner.
 4. Trin 4 - Placering af første stolpe.
 5. Trin 5 - Placéring af loftskinne.
 6. Trin 6 - Fastgørelse af stolpen.
 7. Trin 7 - Sikring af korrekt afstand.
 8. Trin 8 - Tilpasning af pladerne.

Hvordan finder man lægter bag gipsvæg?

En god vægscanner kan også vise dig, om der er en lægte eller en stålreglar bag fx gipsvæggen, så du let kan finde et sted at hæfte det, du vil sætte op.

Hvilket vægophæng passer til mit TV?

Afhængig af hvor mange tommer dit TV er, skal du holde øje med, hvilken størrelse TV-ophæng har....Størrelser på Vægophæng

 • 10-32 tommer: Kan bære fjernsyn mellem 10-20 kg. ...
 • 32-42 tommer: Kan bære fjernsyn mellem 10-40 kg. ...
 • 42-80 tommer: Til de store fjernsyn.

Kan man hænge tunge ting på en gipsvæg?

Hæng billeder op med skrue og rawlplug på gipsvæg Har du ikke nogen boremaskine, kan du bruge en selvborende rawlplug med skrue. En almindelig skrue med rawlplug kan holde til omkring 15 kilo belastning. Du kan hænge dit billede direkte på skruen, og billedet bør ikke sidde løst men derimod sidde tæt ind mod væggen.

Hvor tykke er indervægge?

En let indervæg er sjældent bærende eller stabiliserende, men fungerer ofte kun som adskillelse mellem to rum....Hvor godt lydisolerer lette indervægge?

VægtypeVægtykkelseLydisolering
Gipsvæg med to lag gips og isolering (70 mm)120 mm48 dB
Koksvæg70-80 mm45 dB
7. maj 2021

Hvilken isolering til skillevæg?

Det er specielt vigtigt for lette skillevægge, at isoleringsmaterialet yder størst mulig brandbeskyttelse. Derfor er det vigtigt at vælge et ubrændbart isoleringsmateriale, klassificeret i den bedste brandklasse (A1), som for eksempel ROCKWOOL stenuldsisolering, der modstår temperaturer over 1.000°C.

Hvad koster det at få sat en skillevæg op?

Som udgangspunkt vil en skillevæg med 1 lag gips på hver side og 45mm isolering koster omkring 8.000 DKK. Skal isoleringen være tykkere, eller skal der bruges 2- eller 3-lags gipsplader, vil prisen stige.

Hvor tæt skal man skrue 1 lag gips?

OPSÆTING AF ALMINDELIGE GIPSPLADER Langs kanten af pladen skal skruerne sidde med 20 cm afstand. Ved de lodrette lægter, der står inde bag en plade, placeres skruerne med 25 cm afstand.

Hvordan finder man lægterne?

En lægtesøger er et måleinstrument der bruges til at finde lægter af træ eller metal i vægge, lofte og gulve. Vores lægtesøgere har et smart og enkelt design.

Hvordan virker en lægtesøger?

En lægtesøger er et apparat, der bruges til at finde skjulte lægter af træ eller metal i vægge. Ofte er formålet at der skal bores i væggen og man vil derfor gerne vide hvor man skal bore, men det kan man i mange tilfælde ikke vide ved at undersøge væggen udefra.

Hvilke skruer til vægophæng?

Skruen skal være 5 mm længere end pluggen. Bor altid helt vinkelret på den væg, som du hænge op på. Et minivaterpas (gerne magnetisk), som du sætter på boremaskinen, er en stor hjælp her. Når hullet har den rigtige dybde (mindst 5 mm længere end pluggen), skal du være omhyggelig med at rense hullet for borestøv.

Hvor meget vejer et 42 tommer TV?

Langt de fleste TV i dag er meget, meget tynde og vejer typisk mindre end 20 kg, medmindre skærmen er skærmen er større end 55”, hvor vægten for det meste er på mere end 20 kg. Derfor vil de fleste vægbeslag kunne bære dit TV, men ikke desto mindre er det noget, du bliver nødt til at være opmærksom på.

Hvor meget kan en rawlplug holde?

Du kan altid læse på emballagen eller producentens hjemmeside, hvor meget den enkelte plug kan bære i en given vægtype. Jo større diameter, desto mere kan den bære. Og kan én plug bære 20 kg, så kan to som tommelfingerregel bære det dobbelte. De fleste ting kræver jo mere end én skrue, når de skal hænges op på væggen.

Hvordan undgår du ophæng af gipsvægge?

 • Før du går i gang med ophæng på gipsvægge 1 Tjek gipsvæggen:Find ud af, om der er ét eller to lag gips på den væg, hvor du skal hænge noget op. ... 2 Køb passende plugs og skruer:Få evt. fat i de særlige gipsplugs eller combi rawplugs afhængigt af, hvad væggen består af. ... 3 Væg bag gipsvæggen:Er der monteret en krydsfinérplade som bagplade bag gipspladen, er væggen stærkere - i så fald kan du alt efter vægten på det, der skal hænges op, bruge ...

Hvad er gipsplugs?

 • Om gipsplugs 1 De særlige gipsplugs kan købes i de fleste byggemarkeder og trælaster og kaldes også jetdrive, fordi det går stærkt at... 2 Bæreevnen varierer og står typisk angivet på pakken i forhold til forskellige materialer. For en gipsdybel er bæreevnen... More ...

Hvad er vægten bag gipsvæggen?

 • Væg bag gipsvæggen: Er der monteret en krydsfinérplade som bagplade bag gipspladen, er væggen stærkere - i så fald kan du alt efter vægten på det, der skal hænges op, bruge både gipsdybel eller almindelige skruer, gipsskruer eller billedkroge.