:

Hvad for en hæk skal jeg vælge?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad for en hæk skal jeg vælge?
  2. Hvilken hæk vokser hurtigst?
  3. Er der forskellige ligusterhække?
  4. Hvor lang tid tager det at vokse en hæk?
  5. Hvornår vokser ligusterhæk?

Hvad for en hæk skal jeg vælge?

Hvilken hæk du vælger, afhænger i høj grad af dine personlige præferencer. Mange kan eksmpelvis godt lide stedsegrønne hække, mens andre bedst kan lide blomstrende hække. En stedsegrøn hæk er foretrukket af mange, fordi de ikke taber bladene og er pæne hele året rundt.

Hvilken hæk vokser hurtigst?

Hvilken hæk vokser hurtigst? Laurbærkirsebær hæk og bøgehække er blandt de hæktyper der vokser hurtigst. De kan vokse helt op til 60 cm. om året.

Er der forskellige ligusterhække?

Der er som nævnt tre forskellige typer Liguster, du kan vælge i mellem. Den almindelige type Ligusterhæk kaldes for Ligustrum vulgare, som har to afarter med navnene Ligustrum vulgare Liga og Atrovirens. Atrovirens er mere robust end Liga, da den tåler at blive klippet og beskåret i højere grad, end Liga gør det.

Hvor lang tid tager det at vokse en hæk?

Med de ca. 140 cm, der skal tilbagelægges, vil det altså vare 7 år, før hækken når helt op. I virkeligheden går der sikkert kortere tid, for unge planter vokser mere i højden, end den gennemsnitlige tilvækst. Så gå ud fra, at hækken er oppe i fuld højde om 5–6 år.

Hvornår vokser ligusterhæk?

Hvor hurtigt vokser ligusterhæk? En almindelig liguster hækplante tager 3-4 år om at blive høj og tæt. Den mest almindelige ligusterhæk købes 100 cm høj, som lette planter uden jord. En færdighæk koster en del mere, men er typisk halvanden meter og leveres med roden i en klump jord.