:

Hvorfor taber jeg mig ikke når jeg er i kalorieunderskud?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor taber jeg mig ikke når jeg er i kalorieunderskud?
  2. Hvorfor tager jeg på når jeg er i kalorieunderskud?
  3. Hvad er normalvægt og overvægt hos voksne mennesker?
  4. Om du har en sund vægt i forhold til højde?
  5. Vil du gerne have et langvarigt vægttab?
  6. Kan du opnå et varigt vægttab?

Hvorfor taber jeg mig ikke når jeg er i kalorieunderskud?

Der kan være flere grunde til, at vi ikke taber os, selvom vi er i kalorieunderskud. En af det mest almindelige årsager er, at vi har en tendens til at undervurdere vores kalorieindtag. Med andre ord er der en stor chance for, at du faktisk spiser flere kalorier, end du lige går og tror!

Hvorfor tager jeg på når jeg er i kalorieunderskud?

Det betyder, at du vil spise mere og forbrænde mindre - og eventuelt tage på i vægt. Når leptinniveauet i blodet stiger, fx efter du har spist, er kroppens energiforbrug større, og musklerne bruger igen mere energi på muskelarbejde. Meget tyder på, at det er lettere at øge kropsvægten end at sænke den.

Hvad er normalvægt og overvægt hos voksne mennesker?

  • Følgende tabel viser WHO's klassificering af normalvægt og overvægt hos voksne mennesker ud fra BMI: Klassificering BMI (kg/m 2) Normal vægt 18,5 - 24,9 Overvægt 25,0 - 29,9 Fedme ≥30 Fedme grad 1 30,0 - 34,9 ...

Om du har en sund vægt i forhold til højde?

  • Du kan tjekke, om du har en sund vægt i forhold til din højde ved at bruge en BMI-udregner eller ved selv at udregne dit BMI fra følgende formel: BMI = vægt (kg) / højde2 (m). Eksempel på udregning for en person der vejer 65 kg og er 1,75 m høj: 65 kg / (1,75 m x 1,75 m) = BMI 21,2.

Vil du gerne have et langvarigt vægttab?

  • Ved at træne øger du nemlig din følsomhed over for stoffet leptin, et hormon, der påvirker mæthedscentret i hjernen, så du bevarer din mæthed længere. Vil du gerne have et langvarigt vægttab?

Kan du opnå et varigt vægttab?

  • Det vigtigste for at opnå et varigt vægttab er, at du taber dig ved at kombinere kost og motion. Ved at træne øger du nemlig din følsomhed over for stoffet leptin, et hormon, der påvirker mæthedscentret i hjernen, så du bevarer din mæthed længere.