:

Kan man skære i en laminatbordplade?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man skære i en laminatbordplade?
 2. Hvad vejer en bordplade?
 3. Kan man save i laminat bordplade?
 4. Hvad vejer en køkkenbordplade?
 5. Kan man save i melamin?
 6. Hvordan skære man i laminat?
 7. Kan en bordplade bue?
 8. Hvordan behandler du træbordplade?
 9. Hvordan slibning af bordplade?

Kan man skære i en laminatbordplade?

Markér geringssnittets forløb på oversiden af bordpladen med en blyant. Til det kan du bruge en geringsvinkel, en stor indstillingsvinkel eller en smigvinkel. Udskift om nødvendigt savklingen på din rundsav med en trapezfladtandssavklinge til laminat/mineralmateriale Z 48 (Festool rød farvekode).

Hvad vejer en bordplade?

Med en bordpladetykkelse på 30 mm vejer en granitbordplade omkring 90 kg/m2. Det er altså en tung sag at håndtere, når granitbordpladen skal monteres. Du skal derfor passe på din ryg, hvis du selv står for at montere din granitbordplade. Vær gerne flere om at løfte bordpladen, så du skåner ryggen mest muligt.

Kan man save i laminat bordplade?

Modsat de fleste andre træplader er du nødt til at save nedefra. Et flosset snit i det yderste hårde slidlag er nemlig umuligt at undgå. Er du nødt til at arbejde fra oversiden, fx hvis du skal fræse ud til en vinkelsamling af to bordplader, kan du sætte tape på pladen.

Hvad vejer en køkkenbordplade?

Typisk vejer vores køkkenbordplader mellem 50-100 kg. Derfor er det altid en del af prisen, at vi leverer, så den ikke kommer til skade.

Kan man save i melamin?

Skal du skære i en plade beklædt med melamin, frarådes at skære pladen over med ét snit. Hvis du gør det, kommer savens tænder vinkelret op under melaminet, og der er stor risiko for, at rundsaven slår små skaller af kanten. Indstil i stedet rundsaven, så den kun lige akkurat når igennem det tynde lag kunststof.

Hvordan skære man i laminat?

Arbejdet med laminatplader er langt hen ad vejen det samme, som når du arbejder med andre plader af træ. Men du kommer dog ikke langt med en fukssvans. Den hårde overflade har brug for en elektrisk sav, der med sine hurtige bevægelser og en fintandet klinge kan æde sig igennem materialet.

Kan en bordplade bue?

 • En bordplade, der buer, kan være meget svær at rette ud. Men det kan lade sig gøre, hvis du har plads til et tværgående bræt på pladens underside. Eksperten viser dig vejen med rundsav og skruemaskine. En bordplade, der buer, kan være meget svær at rette ud. Men det kan lade sig gøre, hvis du har plads til et tværgående bræt på pladens underside.

Hvordan behandler du træbordplade?

 • Behandling af træbordplade 1 Første gang du skal behandle bordet. Skal du behandle din bordplade for første gang med en oliebehandling skal træet... 2 Valg af olie. Bordplade Olie FAXE Småridser og et ”træt look”. Start med at gøre bordet rent ved brug en klud vredet i... 3 Daglig rengøring af bordpladen. Træbordpladen er med ovenstående behandling faktisk relativt holdbar i... More ...

Hvordan slibning af bordplade?

 • Den endelige behandling består af slibning med fint sandpapir (ca. korn 200), aftørring af slibestøvet og herefter smører du et tyndt lag olie på. Efter 30 minutter tørres olie af. Gentag med ny olie efter 6-8 timer, lad bordpladen tørre i et døgn – hvorefter pladen er klar til brug.