:

Hvad er chancen for at en mønt står på højkant?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er chancen for at en mønt står på højkant?
  2. Hvor stor er sandsynligheden for at få krone krone med kast med to mønter?
  3. Kan man betale med 50-øre?
  4. Hvorfor hedder det kroner og ører?
  5. Hvornår fik vi danske kroner?

Hvad er chancen for at en mønt står på højkant?

En falsk mønt? En mønt har som bekendt to sider - plat og krone. Når man kaster mønten op i luften, skal der helst være præcist 50% chance for at den lander på krone, og 50% chance for at den lander på plat.

Hvor stor er sandsynligheden for at få krone krone med kast med to mønter?

Man skriver altid summen af udfald - der opfylder kravet - i tælleren, og det samlede antal udfald i nævneren, så sandsynligheden for at få "krone" præcis 2 gange når vi kaster en mønt 3 gange, er 3 ud af 8 mulige, så svaret er 3/8.

Kan man betale med 50-øre?

Alle sedler udstedt efter 1945 er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye sedler. Alle mønter udstedt efter 1875 i værdien 50-øre og højere er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye mønter. Det er op til butikkerne, om de vil tage imod ældre mønter og sedler.

Hvorfor hedder det kroner og ører?

En krone var altså oprindeligt en hæderskrans, men det er egentlig det samme ord som en (konge)krone, som mønten så er opkaldt efter. Ordet øre anses også for at komme fra latin, nemlig "aureus", der betyder gylden, og man kender også til en romersk guldmønt af samme navn.

Hvornår fik vi danske kroner?

Kroner og øre blev indført ved en lov i 1873 og taget i brug 1. januar 1875, hvor de afløste rigsdaleren.