:

Hvad er Baggas?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er Baggas?
 2. Hvilken beskyttelsesgas anvendes oftest ved MAG svejsning?
 3. Hvad betyder TIG svejsning?
 4. Hvornår blev svejsning opfundet?
 5. Hvilken gas bruges til MIG svejsning?
 6. Hvorfor hedder det MIG og MAG-svejsning?
 7. Hvad er Kulfugning?
 8. Hvad kan man svejse med TIG svejsning?
 9. Hvordan laver du en svejsning?
 10. Hvordan laver du en svejsesøm?
 11. Hvordan undgår du svejser i skoene?
 12. Kan du lære at svejse?

Hvad er Baggas?

Rodbeskyttelsesgas anvendes ofte til svejsning af rustfrit stål, men hvorfor er det så vigtigt, og hvilken funktion tjener det? Herbert Nilsson, en af AGA's svejseeksperter, forklarer.

Hvilken beskyttelsesgas anvendes oftest ved MAG svejsning?

Beskyttelsesgasser ved MIG/MAG-svejsning Som en inaktiv beskyttelsesgas anvendes hovedsageligt argon eller en blanding af argon med helium. Disse er kemisk inaktive gasarter, som beskytter både svejsestrengen og elektroden mod forbrænding, og samtidigt giver mulighed for en effektiv sammenbinding af metalstykker.

Hvad betyder TIG svejsning?

Ved TIG- svejsning anvendes en ikke-nedsmeltende wolfram-elektrode. TIG står for "Tungsten Inert Gas" (wolfram-ædelgas). Ved MIG/MAG- svejsning anvendes massiv tråd eller pulverfyldt rørtråd som elek- trode, som fremføres løbende ind i buen.

Hvornår blev svejsning opfundet?

MIG/MAG-processen stammer fra USA, hvor den i 1950 introduceredes til aluminiumsvejsning. Den anvendes i dag mest til aluminium, rustfrit stål og kobber. Ved en TIG-proces (Tungsten Inert Gas) anvendes en ikke-smeltende elektrode af wolfram samt en inaktiv gas som ved en MIG-proces.

Hvilken gas bruges til MIG svejsning?

MIG står for Metal Inert Gas Lysbuesvejsning med inert beskyttelsesgas (MIG) er en svejsemetode, hvor man anvender inerte beskyttelsesgasser såsom argon eller helium. Her har beskyttelsesgassen til opgave at afskærme den lysbue, som dannes, fra den omgivende luft.

Hvorfor hedder det MIG og MAG-svejsning?

MIG (Metal Inert Gas): De inaktive gasser beskytter mod den omgivende atmosfære. MIG anvendes til svejsbare materialer, typisk med en godstykkelse over 2 mm. MAG (Metal Aktiv Gas): Gasserne er en kemisk aktiv del af svejseprocessen. MAG-svejsning anvendes til svejsbare materialer, typisk med en godstykkelse over 2 mm.

Hvad er Kulfugning?

Kulfugning med kulfugeelektroder og trykluft er en yderst effektiv og billig metode til skæring/fugning i forbindelse med reparationer i stål. En kulfugeelektrode bruges til at smelte materialet imens en kraftig stråle af trykluft blæser det smeltede materiale væk, trykluften køler desuden elektroden.

Hvad kan man svejse med TIG svejsning?

TIG-svejsning anvendes til emner af rustfrit stål og andre højt legerede ståltyper. Derudover kan metoden bruges til sammensmeltning af emner lavet af kobber, titan, aluminium eller nikkel og deres legeringer. Svejsestrengen, der er opstået efter TIG-svejsning har en høj kvalitet, og den er ren og fri for forureninger.

Hvordan laver du en svejsning?

 • SVEJSE: Det er ikke så svært! 1 ALMINDELIG SVEJSNING. Jo tykkere et emne, du skal svejse, desto højere skal styrken være. Også gasmængden skal... 2 EFTERBEHANDLING AF SVEJSNING. Efter svejsningen vil overfladen altid være ujævn, og metallet vil være misfarvet. 3 TIPS: PLADE PÅ BORDET. Skal du bruge dit almindelige arbejdsbord til at svejse på, er det nødvendigt at anskaffe en... More ...

Hvordan laver du en svejsesøm?

 • Skal du samle to stykker jern eller stål i en vinkel på 90 grader, en såkaldt stående kantsøm,skal du zigzagge en smule, når du fører pistolen frem, så din svejsesøm hæfter på begge stykker. EFTERBEHANDLING AF SVEJSNING 1. Efter svejsningen vil overfladen altid være ujævn,og metallet vil være misfarvet.

Hvordan undgår du svejser i skoene?

 • Mens du ikke svejser, får du et bedre greb om tænger m.m., hvis du bruger bomuldshandsker, der har en nonslip-belægning. FØDDERNEer beskyttet, hvis du bruger lukkede sko eller støvler, og dine bukser går så langt ned, at gløder og svejsesprøjt ikke kan falde ned i skoene.

Kan du lære at svejse?

 • SVEJSE: Det kræver lidt øvelse, men du kan hurtigt lære at svejse. Og når du først har prøvet det, er det svært at slippe igen. Få fuld adgang nu Her viser vi dig, hvordan du punktsvejser, fuldsvejser og laver en kantsøm. Og hvordan du kommer videre, når selve svejsearbejdet er overstået. ALMINDELIG SVEJSNING