:

Hvad er et privat apotek?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er et privat apotek?
  2. Hvorfor hedder det på apoteket?
  3. Hvorfor hedder apoteker noget med dyr?
  4. Hvad betyder ordet apotek?
  5. Hvem ejer Svane apoteket?

Hvad er et privat apotek?

Et apotek drives af en privatperson - apotekeren - der har fået bevilling fra Lægemiddelstyrelsen til at drive apotek et bestemt sted. Lægemiddelstyrelsen har det overordnede ansvar for den lovgivning apotekerne skal følge og rammerne for apotekernes økonomi.

Hvorfor hedder det på apoteket?

Derfor var det oplagt for lokale virksomheder at vælge navnet på kvarteret. Endelig kan apotekernes dyrenavne hænge sammen med, at dyresymbolik i fortiden spillede en stor rolle. Det kan man blandt andet genfinde i kristendommen, alkymien og astrologien.

Hvorfor hedder apoteker noget med dyr?

Endelig kan apotekernes dyrenavne hænge sammen med, at dyresymbolik i fortiden spillede en stor rolle. Det kan man blandt andet genfinde i kristendommen, alkymien og astrologien. Løven blev således brugt som navn, fordi den udstrålede styrke og var et billede på livskraften.

Hvad betyder ordet apotek?

Ordet apotek kommer af græsk apotheke 'forrådskammer, lager', af apo- og -thek. Apotekervirksomhed er indgående reguleret ved lov og ved bemyndigelser til Indenrigs- og Sundhedsministeriet/Lægemiddelstyrelsen, der bl.

Hvem ejer Svane apoteket?

Rami fra Libanon ejer nu Svaneapoteket i Viborg.