:

Kan det være farligt at åbne en Mail?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan det være farligt at åbne en Mail?
  2. Hvordan sender man en mail?
  3. Hvordan undgår du at sende en mail fra dig?
  4. Kan du ikke finde mailen i din sendt mappe?
  5. Kan du se detaljer i din e-post?

Kan det være farligt at åbne en Mail?

Falske mails, fupmails eller phishingmails er lavet til at lokke private oplysninger ud af dig, fx netbanksinformationer eller kodeord. Vær forsigtig med at åbne mails, du får uopfordret, fra personer du ikke kender, eller fra mistænkelige mailadresser.

Hvordan sender man en mail?

  • Idéen med at sende mailen, så det ser ud som om, den er sendt fra din mail, er, at det så ligner, personen har hacket og overtaget din mail. Men i virkeligheden har vedkommende blot benyttet en mail-server og et specielt stykke mailsoftware, som kan ændre i afsenderen af mailen.

Hvordan undgår du at sende en mail fra dig?

  • Klik på "Sendt" eller "Sendte mails". Hvis du kan se mailen herinde, så er den sendt fra din mail. I så fald bør du tage en række sikkerhedsforanstaltning, fx ændre dine kodeord og aktivere totrins-bekræftelse hvis muligt.

Kan du ikke finde mailen i din sendt mappe?

  • Kan du ikke finde mailen i din "Sendt"-mappe, er det yderligere tegn på, at den er sendt fra en helt anden mailadresse. Uanset hvad bør du altid slette mails, der hævder, at de har dine adgangskoder eller personlige oplysninger, og kræver et pengebeløb for at undlade at videresende kompromitterende billeder af dig til venner, kolleger og bekendte.

Kan du se detaljer i din e-post?

  • Typisk kan du klikke på "Se detaljer", “Vis oprindelig” eller lignende, og se, om mailen rent faktisk er sendt fra din e-post konto, eller om der gemmer sig en anden afsender bag. Vi har her klikket på "Oprindelig meddelelse".