:

Hvor meget svingende kropstemperatur?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor meget svingende kropstemperatur?
 2. Hvorfor svinger min temperatur?
 3. Hvad er vedvarende feber?
 4. Hvornår har man feber Pandetermometer?
 5. Hvad er en lav kropstemperatur?
 6. Hvad er kropstemperaturen i endetarmen?
 7. Hvordan måler man kropstemperaturen?
 8. Hvad er gennemsnitlig kropstemperatur hos voksne og børn?

Hvor meget svingende kropstemperatur?

8) Vores kropstemperatur ændrer sig i løbet af dagen Vores temperatur varierer naturligt en smule i løbet af dagen, men stiger i reglen 0,5-1 grad, fra vi står op, til vi går i seng.

Hvorfor svinger min temperatur?

En svingende temperatur kan være tegn på alvorlig sygdom. Hvis du er sløv eller har besvær med at trække vejret, skal du kontakte en læge med det samme. Feber er et tegn på sygdom, men feber siger ikke siger noget om, hvor alvorlig sygdommen er.

Hvad er vedvarende feber?

Har du vedvarende feber, bør du altid gå til lægen og blive undersøgt nærmere. Feber er et symptom på sygdom. Oftest skyldes feber en almindelig infektion (f.

Hvornår har man feber Pandetermometer?

Oral: 35,5 - 37,5 °C. Panden: 35,4 - 37,4 °C. Rektal: 36,6 - 38,0 °C.

Hvad er en lav kropstemperatur?

 • En lav kropstemperatur kaldes hypotermi på latin og defineres som en temperatur på under 35°C. Man inddeler desuden hypotermi i følgende: Mild (32 – 35°C) Moderat (28 – 32°C)

Hvad er kropstemperaturen i endetarmen?

 • Sidst opdateret af redaktionen den 19. juni 2019. Menneskets kropstemperatur kaldes også kropskernetemperaturen eller blot kernetemperaturen og ligger normalt på 36,5 – 37,5°C. Hvis temperaturen stiger til over 38°C (målt i endetarmen), er der tale om feber.

Hvordan måler man kropstemperaturen?

 • Måling af kropstemperaturen foregår med et termometer (vi anbefaler et øretermometer). Selve målingen kan foretages i endetarmen, munden, ørerne eller under armhulen. Fysisk aktivitet får kropstemperaturen til at stige og man bør derfor måle kropstemperaturen efter hvileperiode på hhv. 10 minutter hos voksne og 20 minutter hos børn.

Hvad er gennemsnitlig kropstemperatur hos voksne og børn?

 • Herunder ses de gennemsnitlige kropstemperaturer hos voksne og børn: 1 Endetarmen: 37,1°C (normalt det bedste sted at måle temperaturen) 2 Ørerne: 36,6°C 3 Munden: 36,4°C 4 Armhulerne: 36,9°C More ...