:

Hvordan løfter man fliser?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan løfter man fliser?
 2. Hvordan lægger man fliser på en trappe?
 3. hva er det riktige valget for fliser?
 4. hvordan gjør du fuge fliser?
 5. hvordan fjerner du flislimet?
 6. hva trenger du for gulvfliser?

Hvordan løfter man fliser?

Guide: Ret skæve fliser Tag de skæve fliser op. Brug en murhammer til at løsne den første fliser. Er det umuligt at tage en flise op midt i terrassen, må du arbejde dig ind fra den nærmeste kant. Tjek med et vaterpas at de blivende fliser er vandrette, så du har en jævn kant at arbejde ud fra.

Hvordan lægger man fliser på en trappe?

Jo større klinker du bruger, jo større skal tænderne være for at sikre den rette mængde klæber.

 1. Bland fliseklæberen, og fordel den jævnt på trappen. Følg anvisningen på pakken, når du blander, så du får den rigtige konsistens. ...
 2. Læg nu klinkerne ned i klæberen. ...
 3. Læg resten af klinkerne på trinet.
2. jan. 2021

hva er det riktige valget for fliser?

 • Fliser ble det riktige valget på betonggulvet. De er slitesterke, tåler vann, og er lette å vedlikeholde. Og de er faktisk lette å legge. Man må bare huske på noen få ting: At underlaget er tilstrekkelig jevnt. Jo større fliser, desto rettere må det være. At overflaten holder.

hvordan gjør du fuge fliser?

 • Fuge fliser: Slik gjør du 1 Riktig verktøy. Når du skal fuge fliser, er det en god idé å skaffe deg et fugesett. ... 2 Hjørner og kanter: Silikonfuger. Det skal være elastiske fuger mellom vegger og gulv, og mellom vegger som støter inn mot hverandre. ... 3 TIPS: Fugeforsegler. Mørtelfuger kan med fordel behandles med en fugeforsegler, som beskytter fugene mot kalk, fukt og skitt.

hvordan fjerner du flislimet?

 • På den måten kommer flislimet til å ligge i striper, og når du trykker flisen fast mot gulv eller vegg, jevner limet seg ut og fordeler seg på hele flaten. Er du i tvil, så trykk den første flisen mot underlaget, og fjern den igjen.

hva trenger du for gulvfliser?

 • Dette trenger du for å legge gulvfliser: 1 Fliser 2 Flislim 3 Fugemasse 4 Silikon 5 Fliskutter 6 Vater 7 Blyant/vannfast tusj til oppmerking tannet sparkel med forskjellige tannstørrelser til påføring av lim 8 Flisesnor og/eller fliskryss (evt. flisleggerblikk/flygere) 9 Bøtter til lim og fugemasse (de fleste typer lim og fugemasse skal blandes ut med vann) More ...