:

Hvad er en Scrum?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er en Scrum?
  2. Hvad er en agil udviklingsmodel?
  3. Hvorfor agil udvikling?
  4. Hvad er et projekt scope?
  5. Hvad er et agilt team?
  6. Hvad bruger man Scrum til?
  7. Hvorfor agil?

Hvad er en Scrum?

Projektets omfang kan præciseres og genforhandles mellem Product Owner og teamet, når man lærer nyt. Ordet “scrum” stammer fra rugby og betyder “skærmydsler”.

Hvad er en agil udviklingsmodel?

Agil systemudvikling er en fællesbetegnelse for en række softwareudviklingsmetodikker, hvor vægten ligger på løbende at levere værdi til kunden gennem iterativ udvikling.

Hvorfor agil udvikling?

Agil udvikling i modsætning til vandfald Når udvikling af et produkt skal sættes i gang, er specifikation, design og konstruktion ofte ikke præcist på plads endnu, og det kan være problematisk at lægge sig fast på processer. Derfor kan agil udvikling være en fordelagtig metode at benytte.

Hvad er et projekt scope?

Et projekt scope er grundlæggende en definition af, hvad du skal levere inden for projektet og – lige så vigtigt – hvad du IKKE skal levere. Man kan sige, at dit scope er størrelsen på dit projekt og detaljerne omkring leveringen af det.

Hvad er et agilt team?

Et agilt team er et team af individer der hver besidder sine individuelle kompetencer og løser opgaver lige som alle andre gør. Den store forskel mellem agile teams og traditionelle (også kaldet sekventielle, vandfald mv) udviklingsteam, ligger i organiseringen af arbejdet.

Hvad bruger man Scrum til?

Hvad er Scrum? Scrum er et framework, hvor et team arbejder med komplekse problemstillinger, hvor de produktivt og kreativt leverer produkter med den størst mulige værdi. Scrum er et af de Agile frameworks.

Hvorfor agil?

Og hvorfor er det relevant for dig? Det korte svar er, at agil ledelse handler om at tilpasse din ledelse og organisering til den aktuelle opgave. En helt afgørende kompetence for at lykkes i rollen som leder i dag – og i fremtiden. ”Den agile leder er hurtig, let og smidig i sin tilgang til ledelse og organisering.”