:

Hvad er forskellen på kredit og Debit kort?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er forskellen på kredit og Debit kort?
 2. Kan man hæve penge på et Debit kort?
 3. Hvad er forskellen på MasterCard debet og kredit?
 4. Hvad er et debit kort?
 5. Har du et kreditkort I Din Bank?
 6. Kan du betale med kreditkort eller debetkort?
 7. Hvad er en kreditadvarsel?
 8. Kan du vælge at bruge bankkortet som debetkort?

Hvad er forskellen på kredit og Debit kort?

Et debetkort er knyttet til din konto i din bank – typisk din grundkonto. De penge, du bruger, bliver hævet på din konto med det samme. Kreditkort: Med et kreditkort får du en kredit tilknyttet en selvstændig konto.

Kan man hæve penge på et Debit kort?

Det traditionelle debetkort kan bruges i både ind- og udland, så du kan med fordel tage det med dig på farten. Du kan bruge det til direkte betaling i forskellige sammenhænge, ligesom du kan hæve penge via hæveautomater.

Hvad er forskellen på MasterCard debet og kredit?

Debet & Kredit Du har to kort i ét med dit Mastercard. Kreditkortet samler alle dine køb for en måned af gangen. Debetfunktionen fungerer lige som dankortdelen af dit Visa/Dankort, hvor beløbet trækkes med det samme på din konto. Du bestemmer selv, hvad du bruger hvornår.

Hvad er et debit kort?

Med et kreditkort bliver købsbeløbet først trukket ved udgangen af måneden. Med et debetkort trækkes pengene umiddelbart efter, at transaktionen har fundet sted. Et eksempel på et debetkort er et helt almindeligt Dankort. Her har du kun mulighed for at bruge det beløb, der står til rådighed på kontoen.

Har du et kreditkort I Din Bank?

 • Sådan et kort er direkte knyttet til din grundkonto i din bank. Benytter du dig af dette kort, trækkes pengene direkte fra din konto, typisk fra dag til dag. Et kreditkort baserer sig derimod på, at du låner kredit fra din kortudsteder. Her skal du forholde dig til en kreditramme på en vis sum, og pengene trækkes senere.

Kan du betale med kreditkort eller debetkort?

 • Du kan også bruge dit Mastercard til online handel. Du vælger selv, om du vil betale med kreditkort eller debetkort. Kreditkortnummeret er printet på forsiden af kortet som du er vant til.

Hvad er en kreditadvarsel?

 • En markering om kreditadvarsel vil være et signal til virksomhederne om at være særlig opmærksomme i forbindelse med deres identitetskontrol, før der ydes lån eller kredit. I mange tilfælde vil det være relevant at give afslag på lån eller kredit, fordi virksomheden har mistanke om, at den, der ønsker lån eller kredit, ikke er den, ...

Kan du vælge at bruge bankkortet som debetkort?

 • Hvis du i Danmark eller udlandet møder en terminal, der ikke giver dig valget mellem kredit og debet, vil kortet automatisk fungere som et almindeligt kreditkort. Danske Banks kreditkort har også en debetfunktion – det betyder, at du kan vælge at bruge kortet som et debetkort – f.eks. til de daglige indkøb.