:

Hvor lang tid tager det at skrive en videnskabelig artikel?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor lang tid tager det at skrive en videnskabelig artikel?
  2. Hvad er en peer reviewed artikel?
  3. Hvor kan du læse videnskabelige artikler gratis?
  4. Hvad kræver en videnskabelig artikel?
  5. Kan du læse og forstå en videnskablig artikel?
  6. Har videnskabelige artikler frit tilgængelige?

Hvor lang tid tager det at skrive en videnskabelig artikel?

Publikation af en videnskabelig artikel kan tage fra 7-8 måneder til næsten to år – fra du indsender det første manuskript til endelig publicering af din artikel [3]. Derimod er forløbet kort og knap så kompliceret ved en konference.

Hvad er en peer reviewed artikel?

Peer review af en forskningsartikel foretages efter at en forsker har indsendt sin artikel til et tidsskrift. Tidsskriftredaktøren sender artiklen videre til bedømmelse (peer review), typisk af 1-3 forskere indenfor samme forskningsfelt som forfatteren.

Hvor kan du læse videnskabelige artikler gratis?

  • Det videnskabelige tidsskrift Nature har netop gjort alle deres artikler gratis at læse. Videnskab.dk har samlet en liste over steder, hvor du kan få gratis adgang til danske og internationale forskningsresultater. Forskernes resultater inden for alle videnskabelige felter kan læses gratis flere og flere steder på nettet.

Hvad kræver en videnskabelig artikel?

  • Videnskabelige artikler kræver, foruden tålmodighed, et andet kompetenceniveau end almindelige avisartikler og blogindlæg. Her får du gode råd og 11 konkrete tips til, hvordan du kan blive bedre til at læse og forstå en videnskabelig artikel. (Foto: Shutterstock)

Kan du læse og forstå en videnskablig artikel?

  • Læsning og forståelse af en videnskablig artikel er en færdighed, som alle læger og forskere har måttet tilegne sig i begyndelsen af deres studietid. Du kan lære det, men som med en hvilken som helst anden færdighed tager det tid, tålmodighed og øvelse.

Har videnskabelige artikler frit tilgængelige?

  • Senest har tidsskriftet Nature gjort alle deres artikler frit tilgængelige. Indtil nu har man ellers skulle bruge et login for at læse dem. (Foto: Nature Linktekst) Der bliver hver dag publiceret flere tusinde videnskabelige artikler på internettet med spændende forskningsresultater.