:

Hvordan holder man et sår rent?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan holder man et sår rent?
 2. Hvordan limes et sår?
 3. Kan man bruge sæbespåner til sår?
 4. Hvordan laver man sæbevand til sår?
 5. Hvilken sæbe til sæbevand?
 6. Hvordan renser du et sår?
 7. Hvordan fjerner du lim i væggen?
 8. Hvad er den rigtige metode til behandling af sår?

Hvordan holder man et sår rent?

Førstehjælp ved mindre sår

 1. Det kan være en fordel at holde såret højt, når du renser såret.
 2. Rens såret med rent vand. ...
 3. Hvis der stadig er snavs i såret efter vask, hvilket ofte er tilfældet ved store hudafskrabninger (asfalt tatovering) så brug en pincet som er rengjort med sprit, til at fjerne fx glas og splinter.

Hvordan limes et sår?

Lægen lægger limen langs sårets kanter og holder dem sammen, til massen hærdes. Efter 2 ½ minut er limen hærdet, og efter cirka 5 minutter klæber den ikke længere på overfladen. Limen holder såret på plads i 5-10 dage. Det er til- strækkeligt til, at såret har tid til at hele.

Kan man bruge sæbespåner til sår?

Vi fraråder også brug af sæbespåner og brun sæbe til rensning af sår, da det virker udtørrende på såret. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerte, feber samt evt. udsivning af pus. Er der tegn på infektion kontakt da egen læge.

Hvordan laver man sæbevand til sår?

32 grader sæbevand uden parfume i 10-15 minutter 2 gange dagligt. Skyl efter med rent vand. Duppe såret tørt med et rent håndklæde, og sætte ny forbinding eller plaster på.

Hvilken sæbe til sæbevand?

Hvilken sæbe til fodbad? Skal du holde et sår rent eller forhindre betændelse i at sprede sig, kan du bruge sæbespåner eller brun sæbe. Har du nedgroede negle eller neglerodsbetændelse, kan du overveje en sæbe med klorhexidin, som virker særligt bakteriedræbende.

Hvordan renser du et sår?

 • Den mest effektive metode er at skylle med enten rent drikkevand eller sterilt saltvand. Sådan renser du et sår: Rens såret grundigt med rigeligt vand, gerne en steril saltvandsopløsning, eks. Apotekets Sårskyl, der ikke svier på den tilskadekomne og kan sprayes direkte på såret fra en afstand på 10-20 cm.

Hvordan fjerner du lim i væggen?

 • Brug kun opløsningsmidler, hvis du har planer om at male hele væggen bagefter. Sliber hårde limrester af. Start med groft slibepapir. Fjerner fastlimet tæppe og linoleum i strimler. Lejes i tæppeforretninger. Kraftigt opløsningsmiddel. Husk åbne vinduer, handsker, maske og briller. Blødgør lim, så den er til at skrabe af.

Hvad er den rigtige metode til behandling af sår?

 • Den rigtige metode til behandling af sår 1 Venøse bensår. Det er ikke den slags sår, man behandler på specielafdelingen på Bispebjerg Hospital. Her ender de... 2 Diabetiske fodsår. Omvendt forholder det sig om diabetiske fodsår, hvor antallet stiger i takt med, at antallet af... 3 Tryksår. Den tredje store sårtype er tryksår, som 15-20.000 danskere er ramt af. Tryksår skyldes... More ...