:

Hvordan fjerner man batterisyre?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan fjerner man batterisyre?
 2. Hvad er Polfedt?
 3. Hvad koster det at lade et elcykel batteri op?
 4. Hvordan dissekerede du et batteri?
 5. Kan man afgøre om batteriet er fladt?
 6. Hvordan reagerer batteriet med zink?
 7. Hvordan hopper batteriet?

Hvordan fjerner man batterisyre?

Bagepulver kan bruges til at neutralisere syren fra nikkelkadmium batterier. Alkaline batterier indeholder en anden syretype. Her kan du dyppe en bomuldsklud i eddike eller citronsaft og på den måde neutralisere syren. En gammel tandbørste kan være nyttig.

Hvad er Polfedt?

Normalt når man har renset en batteri pol, på f. eks en bils batteri, smøre man det med noget fedt, eks. vaseline. På autoværksteder bruger de et eller andet på spraybasis, der er lidt nemmere at bruge, men princippet er det samme.

Hvad koster det at lade et elcykel batteri op?

En elcykel skal selvfølgelig også tankes op, men til forskel fra bilen, så koster det kun ca. 1 kr. at lade en elcykels batteri.

Hvordan dissekerede du et batteri?

 • Holdet fra Princeton University dissekerede adskillige batterier, som var på forskellige stadier af afladning, og undersøgte derefter indeholdet af dem under et mikroskop. De opdagede, at når batteriet var ved at blive fladt, skete der en fysisk, såvel som kemisk, forandring i batteriet.

Kan man afgøre om batteriet er fladt?

 • Nu kan man med en helt enkel test afgøre om batteriet er fladt eller ej: Man lader batteriet falde ned imod en hård overflade, og de flade batterier hopper. Denne teori er blevet mødt med temmelig meget skepsis, og mange har påstået, at den overhovedet ikke har et videnskabligt grundlag. Men nu er sagen afgjort.

Hvordan reagerer batteriet med zink?

 • Når alt zink har reageret, er der ikke noget der får elektronerne til at strømme, og så er batteriet fladt. Holdet fra Princeton University dissekerede adskillige batterier, som var på forskellige stadier af afladning, og undersøgte derefter indeholdet af dem under et mikroskop.

Hvordan hopper batteriet?

 • Undersøgelsen viser, at jo fladere batteriet er - desto mere hopper det. Hoppet blev målt ved at lade batterierne falde ned på en plade af plexiglas og så måle højden på hoppet. Korrelationen ophører, når halvdelen af batteriet er opbrugt.