:

Er sprit godt for sår?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er sprit godt for sår?
  2. Hvad er mavesår?
  3. Hvorfor mavesår opstår?
  4. Kan du have et mavesår?
  5. Hvor mange smittede har mavesår?

Er sprit godt for sår?

Saltindholdet gør den ideel til at rense sår på især børn, da det ikke svier. Den er velegnet til rensning af alle former for sår, skrammer, hudafskrabninger, samt til huller i ørerne og piercinger.

Hvad er mavesår?

  • Mavesår er et sår i mavesækkens eller tolvfingertarmens slimhinde og skyldes oftest infektion med en bakterie. Det mest almindelige symptom er smerter opadtil i maven. Mavesår kan blive kompliceret med blødning eller der kan gå hul på det.

Hvorfor mavesår opstår?

  • Mavesår opstår oftest på grund af forhøjet syreproduktion, som kan skyldes disse ting: 1 Tobak 2 Alkohol 3 Kaffe 4 Stress 5 Medicin, der indeholder acetylsalicylsyre eller NSAID-præparater – eksempelvis Ipren, Kodimagnyl, Aspirin og Ibuprofen 6 Medicin, der indeholder binyrebarkhormon More ...

Kan du have et mavesår?

  • 5 symptomer på at du har et mavesår 1 Smerter i maven. Maven kan føles øm eller ubehagelig i den øverste del. Nogle gange hjælper det måske på smerterne,... 2 Halsbrand eller sure opstød. Et andet hyppigt symptom på mavesår er at have halsbrand eller at få sure opstød. Det... 3 Manglende appetit. Nogle oplever også en nedsat lyst til at spise eller en følelse af at... More ...

Hvor mange smittede har mavesår?

  • Cirka en femtedel af os er faktisk smittede med bakterien, men kun cirka 20 procent af alle smittede vil udvikle et mavesår. Et stigende antal tilfælde af mavesår skyldes dog brugen af gigtmedicin og acetylsalicylsyre, som findes i flere former for smertestillende medicin, da den type medicin hæmmer slimhindens forsvar mod den ætsende mavesyre.