:

Hvordan fjerner man fedt fra ovn?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan fjerner man fedt fra ovn?
  2. Hvordan er den hurtige metode til ren ovn?
  3. Kan du holde din ovn ren længere?
  4. Hvordan rengøring af ovnen?
  5. Kan ovnen renses med selvrensende emalje?

Hvordan fjerner man fedt fra ovn?

Glat emalje og bradepander: rens med brun sæbe Undgå at bruge brun sæbe på ru emalje. Brug den type brun sæbe, der er fast som salve, og smør et godt lag på emalje-overfladerne. Sæt ovnen på 100 grader og sluk, så snart sæben begynder at boble op. Vask overfladerne med vand, når de er kølet ned.

Hvordan er den hurtige metode til ren ovn?

  • Den hurtige metode til ren ovn Den hurtige måde er at smøre ovnen ind i brun sæbe, tænde på 50 grader i en halv time og bagefter rengøre med varmt vand. Du kan også lade være med at tænde ovnen og i stedet lade sæben virke natten over. Husk handsker, når du bruger brun sæbe.

Kan du holde din ovn ren længere?

  • At rense en ovn kræver tid, men også ofte rengøringsmidler og knofedt. Kan du holde din ovn ren i længere tid af gangen, er det derfor en klar fordel – også selvom at vi giver dig en række gode rengøringsfifs i næste afsnit af denne guide.

Hvordan rengøring af ovnen?

  • Gør ovnen rent som anvist på emballagen. Som regel skal midlet sprayes i en kold ovn, sidde på i 5-10 minutter og derefter fjernes. Vær opmærksom på, at ovnrens ofte er fyldt med kemikalier, så hvis du ønsker en mere miljøvenlig rengøring af din ovn, kan du prøve en af de følgende metoder.

Kan ovnen renses med selvrensende emalje?

  • Almindelige ovne uden selvrensende emalje, kan som udgangspunkt renses med såkaldt grill- og ovnrens. Dette er klart at foretrække, sammenlignet med eksempelvis at smøre hele ovnen ind i brun sæbe, som mange gamle husmortips foreskriver.