:

Kan man lime trykimprægneret træ?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan man lime trykimprægneret træ?
  2. Hvordan hærder PU lim?
  3. Hvad er PU lim?
  4. Hvor lang tid skal montage lim tørre?
  5. Hvor lang tid skal superlim tørre?
  6. Er imprægneret træ giftigt?

Kan man lime trykimprægneret træ?

Sæt fladerne sammen. Med en skruetvinger eller limklemmer kan du sætte de to stykker træ under pres, mens limen tørrer. Bruger du en skruetvinger, så husk at sætte ekstra træ imellem, så du beskytter de limede stykker mod trykmærker.

Hvordan hærder PU lim?

PU lim med 1 komponent skaber stærke bindinger. De hærder ved hjælp af fugt og bruges for eksempel til limning af parketgulve. 2-komponent PU lim består af en harpiks og en hærder. Disse klæbemidler sammenføjer ikke kun træ, sten eller plast, men kan også udjævne ujævnheder og udfylde huller.

Hvad er PU lim?

Vandfast PU trælim er en 1-komponent fugthærdende polyurethanlim, specielt velegnet til limning af træ med højt fugtindhold samt til limning af metal, hård plast, ekspanderet polystyren (flamingo), keramiske materialer m.m. Limen anvendes hvor der stilles særlige krav til vandfasthed og styrke.

Hvor lang tid skal montage lim tørre?

Hærdetid: ca. 24 timer. Denne lim er helt klar og derfor oplagt til synlige limfuger. Dur både ude og inde og til mange forskellige materialer, fx glas, metal, træ, beton og spejle.

Hvor lang tid skal superlim tørre?

En kvalitetssuperlim er kendetegnet ved at den tørrer og hærder på få sekunder. For det fulde hold skal samlingen tørre i mindst 10 minutter, og den vil være helt hærdet efter 24 timer. Tuber med superlim kan hurtigt tørre ud efter åbning.

Er imprægneret træ giftigt?

Selvom trykimprægneret træ ikke er farligt at røre ved, anbefales det imidlertid, at trykimprægneret træ overfladebehandles når det benyttes hvor børn kan komme i berøring med træet. Overfladebehandlingen forhindrer udvaskning af imprægneringsmidlet og modvirker direkte hudkontakt med træet.