:

Hvordan gør man en strigle ren?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan gør man en strigle ren?
 2. Hvornår må man vaske en hest?
 3. Hvordan opdrager man en hest?
 4. Hvorfor skal man strigle en hest?
 5. Hvordan strigler man en hest?
 6. Hvor ofte må man vaske en hest?
 7. Hvordan vasker man sin hest?
 8. Hvordan opdrager man et føl?
 9. Hvor tit skal en hest strigles?
 10. Hvilke strigler skal man bruge?
 11. Hvad hedder de forskellige strigler?

Hvordan gør man en strigle ren?

Sådan rengør du dine strigler

 1. Bank striglen blidt mod en hård overflade, eller træk den hen ad f. eks. ...
 2. Gør striglen våd og bank den igen blidt mod en hård overflade - f. eks. ...
 3. Fjern alle hår fra striglen, og vask den med lunkent vand, til alt snavs og støv er væk. ...
 4. Tag et håndklæde og læg det udenfor.
4. feb. 2018

Hvornår må man vaske en hest?

Har du ikke adgang til varmt vand og et varmt sted at tørre hesten, anbefales det at vente til at det er mellem 15 grader varmt. Samtidig er det også en fordel at give hesten sit bad først på dagen, eller når det er varmest i løbet af dagen, så hesten har god tid til at blive tør, inden det bliver koldt om natten.

Hvordan opdrager man en hest?

Vær forbilledet for din hest Hvordan du selv kommunikerer til dine omgivelser påvirker selvsamme omgivelser. Det nytter altså ikke noget at råbe “SÅ SLAPPER DU AF!”, hvis din hest er stresset op over en ko på marken eller råbe “NU SKAL DU KRAFTEDME TALE ORDENTLIGT”, til dine larmende børn.

Hvorfor skal man strigle en hest?

Det er vigtigt for hestens velbefindende at den strigles jævnligt - og gerne både før og efter en ridetur. At du strigler og renser hove på hesten, er en naturlig del af hestens daglige pleje og omsorg. Når du strigler, tjekker du også, at den ikke er øm, hævet eller skulle have fået sår.

Hvordan strigler man en hest?

Når du børster og strigler hesten, skal det altid ske i hårets retning. I hovedet og rundt om øjnene er hesten ofte mere følsom. Her kan du anvende en blød pandebørste eller hovedstrigle. Hovene bør renses dagligt og det er en smagssag, hvilken hovrenser du vælger.

Hvor ofte må man vaske en hest?

Det betyder at der ikke findes noget klart svar på hvor ofte du bør vaske din hest. Det afhænger af hvor meget du bruger din hest, hvor meget den sveder og om den går med dækken. Hvis du rider stævner, vil du typisk have brug for at vaske din hest oftere, end hvis du nyder en rolig skovtur.

Hvordan vasker man sin hest?

Det er helt i orden, at man nogen dage blot skyller hesten grundigt med vand, men indimellem må de have en tur med en god shampoo som er lavet til heste. PH-værdien er tilpasset hestens hud og shampooen er tilsat stoffer som plejer huden og pelsen. Den bedste måde at bruge en hesteshampoo på, er at fylde 10-15 cm.

Hvordan opdrager man et føl?

Nænsom fravænning Når føllet er nogle måneder gammel og er tryg i flokken med andre heste, er det tid til at lære føllet at være uden sin mor. Det kan starte med, at du tager hoppen ind på stald først, og derefter henter føllet ind til hende. De få minutter vil give en god start på læringen at være uden mor.

Hvor tit skal en hest strigles?

I hovedet og rundt om øjnene er hesten ofte mere følsom. Her kan du anvende en blød pandebørste eller hovedstrigle. Hovene bør renses dagligt og det er en smagssag, hvilken hovrenser du vælger. Mange foretrækker en hovrenser med børste, så man nemt og hurtigt kan børste løstsiddende snavs og skidt væk.

Hvilke strigler skal man bruge?

Din striglekasse/taske skal indeholde: - En mellemhård strigle. En mellemhård strigle er god som hverdagsstrigle til støv og snavs på hesten. - En blød strigle. Den fjerner det sidste støv der er på hesten og giver et flot finish.

Hvad hedder de forskellige strigler?

Den grundlæggende striglekasse

 • Gummi strigle.
 • Hård børste.
 • Blød børste.
 • Hoved børste.
 • Man kam.
 • Hov renser.
 • Strigle taske/kasse.