:

Kan man selv vaske lamelgardiner?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan man selv vaske lamelgardiner?
  2. Hvordan man rengør persienner?
  3. Hvordan kan du rengøre persienner?
  4. Kan du vaske persienner?
  5. Er persienner støvede?
  6. Hvordan fjerner du persiennerne i brusekabinen?

Kan man selv vaske lamelgardiner?

Lav en balje med lunkent vand op til 30° og tilsæt et flydende ikke-syntetisk vaskemiddel (fx uld vaskemiddel). Rengør lamellerne forsigtigt med en blød børste eller svamp uden at fjerne dem fra overlisten. OBS! Hvis du skrubber for længe og for hårdt, så vil du beskadige det beskyttende lag på lamellerne.

Hvordan man rengør persienner?

Læg persiennerne forsigtigt i badekaret eller i bunden af brusekabinen, og vask dem med en blød børste i lunt vand (ikke mere end lillefinger-temperatur), tilsat lidt opvaskemiddel og husholdningseddike. Tilsæt evt. lidt afspændingsmiddel til det vand, du skyller persiennerne i. Det forhindrer pletter efter vanddråber.

Hvordan kan du rengøre persienner?

  • Persienner af plast eller metal skal vaskes 1 Når du skal rengøre persiennerne, bør du tage dem ned fra vinduet. 2 Hæng dem på en krog udendørs eller på en krog på badeværelset. 3 Du kan nemt gøre persiennerne rene, hvis du laver en blanding af lunt vand og universalrengøring. 4 Skyl sæben af persiennerne med vand tilsat lidt afspændingsmiddel. Brug en spiseskefuld afspændingsmiddel til opvaskemaskinen i blandingen. Afspændingsmiddel forhindrer dråber i at sætte sig på lamellerne.

Kan du vaske persienner?

  • Vask af gardiner eller rengøring af persienner er faktisk ikke så vanskeligt, som du måske tror. Men som med al anden rengøring gælder det, at det godt kan betale sig at tage støv og fedt i opløbet. Hvis der er vaskeanvisninger på dit færdigsyede gardin, bør du altid følge den.

Er persienner støvede?

  • Persienner bliver hurtigt støvede og fedtede. De er dog lige så hurtige at gøre skinnende rene igen. Mange synes, det virker uoverskueligt at rengøre de utallige lameller. Med den rette fremgangsmåde og et par gode rengøringsråd, bliver det dog nemt at få dine persienner til at synes som var de nye.

Hvordan fjerner du persiennerne i brusekabinen?

  • Læg persiennerne forsigtigt i badekaret eller i bunden af brusekabinen, og vask dem med en blød børste i lunt vand tilsat lidt opvaskemiddel og husholdningseddike. Tilsæt evt. lidt afspændingsmiddel til vandet, som du skyller persiennerne i. Det forhindrer pletter efter vanddråber.