:

Hvordan fjernes knas fra LP er?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan fjernes knas fra LP er?
  2. Er vinyl og LP det samme?
  3. Kan man vaske LP plader?
  4. Hvordan renser man en pickup?
  5. Hvad måler et pladecover?
  6. Hvor bred er en vinyl?
  7. Hvem opfandt pladespiller?
  8. Hvornår blev vinyl opfundet?

Hvordan fjernes knas fra LP er?

Synes du, at det knitrer og knaser, når du spiller vinylplader? Så prøv en pladevasker. Du har sikkert en pladebørste, hvis tynde hår skal feje støvet ud af pladerillerne. Desværre skubber den ofte bare støvet rundt i rillerne på lp'erne.

Er vinyl og LP det samme?

En grammofonplade indeholder lagret lyd og afspilles på en grammofon. Betegnelsen grammofonplade bliver kun sjældent anvendt i dag. I stedet taler man om en LP, en vinylplade eller en plade.

Kan man vaske LP plader?

Du skal vaske den under varmt rindende vand og en blød børste eller svamp, er den fedtet skal du også bruge sulfo, det gør jeg med mine CD-ere og det kan også gøres med LPere.

Hvordan renser man en pickup?

Rensevæske til pladespiller pickup 20ml pick-up rens med tilhørende børste. Rengører grundigt men blidt nålen på din pickup. Med en ren pick-up får du en bedre lyd og både pick-up og plader får en længere levetid.

Hvad måler et pladecover?

Et pladecover måler 31 centimeter i højden og bredden. Har du mange af dem stående sammen i en åben reol, kan de virke som en halv eller hel skillevæg i rummet. Mange vælger at placere en voluminøs pladesamling nederst i en reol med plads til pladespilleren ovenpå.

Hvor bred er en vinyl?

single1 (med diameteren 17 cm) og lp-plader (med diameteren 30 cm, evt. 25 cm). 17 cm-plader med flere numre på hver side betegnes ep-plader, hvor ep står for extended play). I bogen Morten Hein: Musik til salg.

Hvem opfandt pladespiller?

Menneskeheden har meget at takke den amerikanske opfinder Thomas Edison for. Han gav os elpæren, mikrofonen og filmkameraet – og så skabte han det første vellykkede apparat til at lagre og afspille lyd. Edisons fonograf, som han kaldte sin tidlige udgave af pladespilleren, blev demonstreret i 1877.

Hvornår blev vinyl opfundet?

Grammofonpladen blev opfundet (jf. opfindelse) i 1887 og var indtil 1958 fremstillet af shellak (kaldet lakplader). I 1948 kom grammofonplader af vinyl (pvc) på markedet. Den oprindelige omdrejningshastighed af 78 omdrejninger per minut kunne p.g.a. forbedret teknik nedsættes til enten 45 eller 33 1/3 omdr./min.