:

Hvad må man vaske hør på?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad må man vaske hør på?
 2. Hvordan vasker man Hørstof?
 3. Hvordan fjerner man pletter på hør?
 4. Hvad bruger man hør til?
 5. Kan man vaske hør på 60 grader?
 6. Hvor meget giver hør sig?
 7. Kan man krympe hør?
 8. Hvor meget Kryper hør?

Hvad må man vaske hør på?

Indfarvet hør lægges i blød i koldt vand et par timer inden første vask (tætvævede ting gerne et døgn!) for at gøre det nemmere at håndtere. Hørren vaskes ved 60 C (man kan i særlige tilfælde gå op til 80 C, men ikke højere, da dette kan gå ud over hørrens spændstighed, glans og styrke)

Hvordan vasker man Hørstof?

Vi anbefaler:

 1. Iblødsætning i koldt vand et døgn inden første vask.
 2. Almindelig vask ved 60º
 3. Tørring ved ophængning.
 4. Undgå tørretumbling – hør tørrer hurtigt.
 5. Koldrulles eller stænkes og stryges med et varmt jern.

Hvordan fjerner man pletter på hør?

Hvis pletten stadig er der – dyp farveløs opvaskemiddel på pletten og lad det trække natten over. Vask efterfølgende almindeligt. CHOKOLADE: Hørren skylles i lunkent vand, tilsat farveløs opvaskemiddel og vaskes efterfølgende almindeligt. GRÆS: Pletten gnides med citronsaft og vaskes kogevask (hvis tøjet kan tåle det).

Hvad bruger man hør til?

Hør er blevet brugt til at sy tøj med igennem århundreder, men dens rolle har generelt været temmelig beskeden sammenlignet med f. eks. bomuld. Dog har hør på det seneste fået en form for renæssance, da det for alvor er begyndt at blive moderne i modeindustrien pga.

Kan man vaske hør på 60 grader?

Vi anbefaler normalt at vaske produkter ved 60°C, fordi højere temperaturer slider mere på stoffet. – Vask mørke, farvede hørprodukter og hvide eller råhvide hørprodukter hver for sig.

Hvor meget giver hør sig?

I forhold til andre materialer, som f. eks. bomuld, har hør en utrolig høj evne til at absorbere fugt. Hele 20 % af sin egen vægt kan materialet opsuge, før det begynder at føles fugtigt, og hvis man holder af tal, kan vi også nævne, at det absorberer 50 % af sin egen vægt, før det begynder at dryppe fra stoffet.

Kan man krympe hør?

Vær opmærksom på, at hør krymper både ved lufttørring og ved tørretumbling. Dog krymper hør kun omkring 5% ved lufttørring – og op til hele 15% ved tørretumbling. Det er derfor et no go at putte dine fine nye hørprodukter i tørretumbleren!

Hvor meget Kryper hør?

Produkter i hør krymper ca. 4-5% i gennemsnit, hvis de bliver lufttørret, men de krymper derimod op mod 10-15%, hvis de bliver tørret i tørretumbler. – Ret dit hørprodukt ud efter vask før du hænger det til tørre.