:

Hvorfor får jeg blå negle?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvorfor får jeg blå negle?
 2. Kan neglelak ødelægge neglene?
 3. Hvordan klipper man negle på spædbørn?
 4. Hvad kan man gøre ved blå negle?
 5. Hvad er den hvide bue på neglen?
 6. Hvordan laker du neglene?
 7. Hvad kan du gøre for dine negle?
 8. Hvordan holder neglen længere?

Hvorfor får jeg blå negle?

Hvis man slår en fingernegl eller en tånegl, kan neglen blive blå eller brun på grund af blødning i neglelejet. Rådet fra Kaare Weismann er at lade neglen sidde og vente på, at den falder af af sig selv. Det gør den, når en ny negl er på vej.

Kan neglelak ødelægge neglene?

Neglepladen består af keratin, det samme der er i huden og i håret. Neglelak kan virke udtørrende på neglene. »Når du bruger olie på dine negle, hjælper du neglene til ikke at tørre ud, så de bliver tynde og sprøde,« siger Jeanne Widstrup.

Hvordan klipper man negle på spædbørn?

Selvom der findes neglesakse til spædbørn, er sådan et redskab strengt taget ikke nødvendigt. Mange forældre nulrer eller piller enden af barnets negl. Det eneste vigtige er, at enden af neglen bliver så afrundet som muligt. Neglen skal klippes, så den ikke kan kradse huden eller hægte sig fast i tøj og lignende.

Hvad kan man gøre ved blå negle?

Førstehjælp

 1. Løft hånden eller foden, så den kommer højt i forhold til resten af kroppen.
 2. Tryk fast og hårdt på neglen i nogle minutter. ...
 3. Nedkøl eventuelt området med is.
 4. Hvis der kommer blodansamling under neglen med stærkt ubehag, bør du kontakte læge snarest for at få lavet et lille hul i neglen, så blodet kan løbe ud.
2. maj 2022

Hvad er den hvide bue på neglen?

Buede eller skøre negle kan være tegn på A-vitaminmangel eller kalkmangel. Negle, der flosser, kan vise, at man er i underskud med det sunde fedt. Runde eller kurvede negle kan være tegn på, at man mangler B12-vitamin eller har jernmangel. Hvide pletter på neglene kan betyde zinkmangel, ofte pga.

Hvordan laker du neglene?

 • Brug et par minutter, efter du har vasket hænder eller været i bad, på at tørre hænderne grundigt igennem. Vent med at lakere neglene, til de er helt tørre – indespærret fugt kan medføre ulækre bakterieinfektioner, så du risikerer at skulle gå rundt med en grøn plet på neglen, indtil den vokser ud igen!

Hvad kan du gøre for dine negle?

 • Giv dine hænder en ordentlig omgang håndcreme mindst en gang om dagen, og vær omhyggelig med at massere cremen ind i neglene. Sørg derudover for at smøre hænderne ind, hver gang du bruger bodylotion eller ansigtscreme. Det allerbedste, du kan gøre for dine negle, er dog at investere i en rigtig negle-olie.

Hvordan holder neglen længere?

 • Underlakken beskytter neglen mod misfarvninger, og overlakken får det færdige resultat til at holde længere, så du ikke behøver at smøre nyt på hele tiden. Sørg for, at neglene er 100 procent tørre, før du begynder at lakere. Køb den her for cirka 60 kroner.