:

Hvornår skal man gøde blomster?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår skal man gøde blomster?
  2. Hvornår skal man gøde planter i krukker?
  3. Hvilken jord er bedst til krukker?
  4. Hvor tit skal man gøde sommerblomster?
  5. Hvornår er det bedst at gøde?

Hvornår skal man gøde blomster?

Det er godt at starte i marts/ april med at tilføre jorden næringsstoffer. Her er planterne ved at ”vågne” og har brug for næring så de rigtig kan sætte nye skud og blomster. Hvis du giver for meget gødning er der risiko for, at planerne ikke optager alle næringsstoffer, som dermed udvaskes i grundvand og vandmiljø.

Hvornår skal man gøde planter i krukker?

Når du planter i krukker med frisk krukkemuld, er der som regel gødning i krukkemulden. Men den gødning har planterne typisk brugt op efter 3-4 uger. En nem måde at holde planterne velnærede på er på plantetidspunktet at lægge en langtidsvirkende gødningstablet i jorden.

Hvilken jord er bedst til krukker?

Almindelig pottejord er normalt udmærket til de fleste planter, men der findes også planter, som har nogle mere specielle jordbundskrav. Hvis du planter rododendron i krukker, skal jorden være sur - det kan du klare med spagnum eller tørvestrøelse som det også hedder.

Hvor tit skal man gøde sommerblomster?

Gødning – eller plantenæring er nødvendig for at sommerblomsterne både kan blomstre, gro og sætte nye blomsterknopper. Der er flere måder at gøde på – lad os for nemheds skyld koncentrere os om to af dem: Giv gødning én gang for alle eller hver gang du vander.

Hvornår er det bedst at gøde?

Du bør gøde din græsplæne flere gange i løbet af sæsonen. Det bedste er, at du gøder fra april til juni, og igen i september. Fra april til juni bør du bruge 75 % af gødningen, mens du bør give de sidste 25 % i september. Den sene gødning gør, at græsset har nemmere ved at overvintre.