:

Hvordan fjerner man mos og alger på fliser?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan fjerner man mos og alger på fliser?
 2. Hvordan fjerner man mos på fliser?
 3. 3 metoder til rensning af fliser?
 4. Kan kemi hjælpe med rensning af fliser?
 5. Hvordan virker kemisk rensning af fliser?
 6. Hvordan skrubber du fliserne?

Hvordan fjerner man mos og alger på fliser?

Når arealet er helt fri for mos og alger, kan du sprøjte algemiddel på fliserne. Du kan fx bruge Neutralon, som er 100% bio-nedbrydeligt. Algemiddel bliver af nogen også kaldt for mos-fjerner, fordi det effektivt dræber mos fra alle overflader. Samtidig virker det også mod alger og flisepest.

Hvordan fjerner man mos på fliser?

Hvordan fjerner du mos på og mellem fliser?

 1. Slib med sand og kost. Ved at hælde fugesand på din flisebelægning og feje det rundt med en kost med stive børster, sliber du begyndende mos af fliserne. ...
 2. Lug med en fugerenser, stålbørste eller kniv. ...
 3. Algefjerner mod mos.
3. feb. 2022

3 metoder til rensning af fliser?

 • Rensning af fliser: 3 metoder fjerner ALGER: 1 Knofedt til rensning af fliser – Godt gammeldags knofedt er en god og miljøvenlig metode til rensning af fliser. Jævnlig rengøring med vand og kost fjerner snavs, alger og mos. ... 2 Kemi til rensning af fliser – Kemiske algefjernere kan hjælpe med at løsne algerne, der efterfølgende kan skylles væk. ... 3 Højtryksspuler til rensning af fliser – den kraftige vandstråle fra en højtryksspuler fjerner effektivt algerne. Men gør det forsigtigt! ...

Kan kemi hjælpe med rensning af fliser?

 • Kemi til rensning af fliser – Kemiske algefjernere kan hjælpe med at løsne algerne, der efterfølgende kan skylles væk. Der findes adskillige på hylderne i byggemarkedet - sørg for at vælge en miljøgodkendt algefjerner.

Hvordan virker kemisk rensning af fliser?

 • Kemi og knofedt til rensning af fliser – De mange typer kemisk fliserens virker stort set ens – og ganske effektivt på flisepesten. Fliserens skal virke noget tid, hvorefter flisepesten skrubbes af med en kost eller børste. Brun sæbe til rensning af fliser – det klassiske husråd om brun sæbe mod flisepest holder stadig – delvist.

Hvordan skrubber du fliserne?

 • Hæld sæbevandet ud over fliserne på et mindre område, og skrub med kosten, indtil snavs og alger løsner sig. Lad blandingen virke et kvarters tid, før du skrubber igen og til sidst skyller af med rent vand fra vandslangen. Hvad enten du bruger knofedt eller maskine, trænger fugerne mellem fliserne til at blive fyldt op efter vasken.