:

Hvor meget udvider jern sig når det ruster?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor meget udvider jern sig når det ruster?
 2. Hvordan fjerner man rust på metal?
 3. Hvor meget udvider jern sig?
 4. Hvordan får man rust af stål?
 5. Hvordan vedligeholder du et rækværk?
 6. Hvad er sikkerhed for et rækværk?
 7. Sikrer du højden på dit rækværk?
 8. Hvad er materialerne til rækværk?

Hvor meget udvider jern sig når det ruster?

Når jern ruster, udvider det sig og fylder ca. tre gange så meget.

Hvordan fjerner man rust på metal?

Rusten reagerer med eddike og opløses derefter. Du skal blot og ganske simpelt, nedsænke metalgenstanden i hvid eddike i et par timer og derefter tørre den rustlignende pasta af. Hvis genstanden er for stor, skal du bare hælde hvid eddike jævnt over genstandens overflade og give det lidt tid til at sætte sig.

Hvor meget udvider jern sig?

Liste over varmeudvidelseskoefficienter

SymbolLængdeudvidelse α*10-6 K-1Længdeudvidelse mm/m/ ̊C
Ni, nikkel130,013 mm
Pt, platin90,009 mm
Fe, støbejern120,012 mm
Fe, stål120,012 mm

Hvordan får man rust af stål?

Eddike og natron: Natron kan udføre mirakler på rust. Blandet med eddike giver det en effektiv pasta. Gnub pastaen på rustpletter og lad det sidde i ca. 30 minutter.

Hvordan vedligeholder du et rækværk?

 • Derfor er det vigtigt, at du altid rådfører dig med bygningsreglementet inden du går i gang med at bygge et rækværk. Her får du anvisninger, der sikrer at højden på dit rækværk er tilstrækkelig og at den indbyrdes afstand mellem rækværkets balustre er tilpas, så det ikke kan give anledning til personskade.

Hvad er sikkerhed for et rækværk?

 • Der er flere ting, du skal tage højde for, når du bygger rækværk. For et rækværk er ikke kun et spørgsmål om sikkerhed. Et rækværk må også godt se pænt ud. Et rækværk er først og fremmest en sikkerhedsforanstaltning, så man ikke risikerer faldulykker fra sin altan eller terrasse.

Sikrer du højden på dit rækværk?

 • Her får du anvisninger, der sikrer at højden på dit rækværk er tilstrækkelig og at den indbyrdes afstand mellem rækværkets balustre er tilpas, så det ikke kan give anledning til personskade. Med andre ord, så skal det ikke være muligt, for især børn, at kunne kravle op på dit rækværk eller kravle igennem dit rækværk.

Hvad er materialerne til rækværk?

 • Der findes flere forskellige materialer, når du skal bygge et rækværk til din terrasse. Det mest almindelige materiale til rækværk er træ. Men det er heller ikke usædvanligt at se glasrækværk eller rækværk af stål. Som altid er der fordele og ulemper ved de forskellige typer materialer.