:

Hvor længe varer øjenlågsbetændelse?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor længe varer øjenlågsbetændelse?
  2. Er Blefaritis farligt?
  3. Hvordan behandler man Øjenlågsbetændelse?
  4. Hvordan får man øjenbetændelse væk?
  5. Hvordan kan man undgå øjenbetændelse?

Hvor længe varer øjenlågsbetændelse?

En betændelse i øjet som skyldes virus går over af sig selv efter 5-10 dage. Hvis der er infektion med bakterier, varer betændelsen ubehandlet fra få dage op til 2 uger, men kan lindres med antibiotika. Hvis betændelsen ikke bedres inden for 2-3 dage, eller synet bliver påvirket, bør man kontakte sin læge.

Er Blefaritis farligt?

Tilstanden er irriterende, men ikke farlig for synet.

Hvordan behandler man Øjenlågsbetændelse?

Behandling af øjenbetændelse Lette betændelser af slimhinden kan ofte helbredes ved at bade øjet med saltvand og kræver ikke lægebesøg. Sværere tilfælde, som skyldes bakterier, behandles med øjendråber, som indeholder antibiotika. Betændelse i hornhinden behandles altid med antibiotika.

Hvordan får man øjenbetændelse væk?

Ved bakteriel infektion kan der behandles med et antibakterielt øjenmiddel. Oftest anvendes et kloramfenikol præparat. De fleste tilfælde af bakteriel øjenbetændelse går dog over af sig selv. Hvis der ikke er bedring af tilstanden i løbet af tre dage, anbefales behandling med et antibakterielt øjenmiddel.

Hvordan kan man undgå øjenbetændelse?

God håndhygiejne er den vigtigste måde at bryde smittevejen. Hvis du er smittet, bør du bruge dit eget håndklæde og undgå at pille dig i øjet og herefter udveksle håndtryk. I daginstitutioner har undersøgelser vist, at op til 6 ud af 10 infektioner kan undgås ved hyppig håndvask med vand og sæbe.