:

Hvor ofte gør folk rent?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor ofte gør folk rent?
  2. Hvordan gør man Corona rent?
  3. Hvorfor er stråling farlig for os?
  4. Kan strålingen lyse igennem vores krop?
  5. Hvad er ioniserende stråling?

Hvor ofte gør folk rent?

De fleste rum kan nøjes med en gang om ugen; køkken og toilet bør rengøres grundigt mindst en gang om ugen, men oprydning og aftørring af synligt smuds bør selvfølgelig altid ske med det samme. En meget vigtig rækkefølge at huske, når man gør rent – det reneste først, det mest snavsede/smittefarlige til sidst.

Hvordan gør man Corona rent?

Vask hænderne med sæbe i 15-20 sekunder – husk at komme rundt om hele hånden og alle fingrene! Skyl herefter hænderne grundigt og dup dem tørre i et rent håndklæde eller en engangsserviet. Det er vigtigt, at få sæben skyllet grundigt af, da sæberester på hænderne kan irritere huden.

Hvorfor er stråling farlig for os?

  • Fukushima-ulykken, Tjernobyl og Three Mile Island er eksempler på atomkraftulykker, hvor stråler fra radioaktive stoffer har skadet eller måske vil skade mennesker. Men hvorfor er stråling fra radioaktive stoffer farlig for os?

Kan strålingen lyse igennem vores krop?

  • De såkaldte gamma-fotoner i strålingen går igennem vores krop og kan sætte mærker i vores DMA-materiale, hvor de kan give skader på cellerne. Præcis som vi bruger strålingen til at lyse igennem os, når vi tager et røntgen-billede, kan større koncentration af stråling ’lyse’ igennem os og afsætte energi i kroppens væv, forklarer Kurt Lauridsen.

Hvad er ioniserende stråling?

  • Ioniserende stråling (udtales joniserende stråling) er så rig på energi, at den kan påvirke menneskers celler, enten ved at ødelægge molekyler eller ved at danne nogle kemiske stoffer, der kan reagere med molekylerne. Derfor kan ioniserende stråling være farlig. Radioaktivitet er ioniserende stråling fra ustabile former af grundstoffer.