:

Hvornår kan man slibe på spartel?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår kan man slibe på spartel?
 2. Kan man male på spartlede vægge?
 3. Hvordan maler man med spartel maling?
 4. Hvordan bruger man spartel tape?
 5. Hvordan undgår du ophæng af gipsvægge?
 6. Hvad er vægten bag gipsvæggen?
 7. Hvad er standardgipsplader til skillevægge?
 8. Hvad er gipsplugs?

Hvornår kan man slibe på spartel?

Når spartelmassen er gennemhærdet, slibes væggen med 'giraffen' eller slibeklods. Brug sandpapirkorn 100. Slib hele væggen for at få en helt glat og jævn overflade. Omkring stikkontakter og langs paneler, hvor det er svært at komme til, slibes med slibeklods.

Kan man male på spartlede vægge?

Når spartelmassen er tør, skal væggen slibes let så den fremstår jævn og glat. Fjern slibestøv med en blød kost eller en klud inde du begynder at male.

Hvordan maler man med spartel maling?

Man kan med fordel påfører spartelmaling på en enkelt væg i et rum, for at skabe kontrast til rummets øvrige vægge. Efter spartelmalingen er påført, vil man opnå en rå og mat overflade. Det er vigtigt at væggen er helt glat, for at opnå et tilfredsstillende resultat.

Hvordan bruger man spartel tape?

Du spørger måske dig selv; hvordan bruges sparteltape? Og her kan du få svaret: Sparteltape bruges til første spartellag til spartling af gipsplader med forsænkede kanter. Når du skal bruge armeringstape, skal der presses et fornuftigt lag spartelmasse ind over samlingen og ind mellem gipspladerne.

Hvordan undgår du ophæng af gipsvægge?

 • Før du går i gang med ophæng på gipsvægge 1 Tjek gipsvæggen:Find ud af, om der er ét eller to lag gips på den væg, hvor du skal hænge noget op. ... 2 Køb passende plugs og skruer:Få evt. fat i de særlige gipsplugs eller combi rawplugs afhængigt af, hvad væggen består af. ... 3 Væg bag gipsvæggen:Er der monteret en krydsfinérplade som bagplade bag gipspladen, er væggen stærkere - i så fald kan du alt efter vægten på det, der skal hænges op, bruge ...

Hvad er vægten bag gipsvæggen?

 • Væg bag gipsvæggen: Er der monteret en krydsfinérplade som bagplade bag gipspladen, er væggen stærkere - i så fald kan du alt efter vægten på det, der skal hænges op, bruge både gipsdybel eller almindelige skruer, gipsskruer eller billedkroge.

Hvad er standardgipsplader til skillevægge?

 • Til skillevægge anvendes 13 mm standardgipsplader med spartelforsænkning på langkanterne. Ved normale rumhøjder anbefales det at bruge plader i fuld højde. Til interne boligvægge anbefales det at bruge 70 mm brede profiler op til en højde af 4,0 m.

Hvad er gipsplugs?

 • Om gipsplugs 1 De særlige gipsplugs kan købes i de fleste byggemarkeder og trælaster og kaldes også jetdrive, fordi det går stærkt at... 2 Bæreevnen varierer og står typisk angivet på pakken i forhold til forskellige materialer. For en gipsdybel er bæreevnen... More ...