:

Hvad for nogle planeter er der vand på?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad for nogle planeter er der vand på?
 2. Hvor mange planeter i vores solsystem?
 3. Hvad består exoplaneter af?
 4. Hvad er definitionen på en planet?
 5. Hvor mange planeter har vand?
 6. Hvor mange planeter er der i vores galakse?
 7. Hvilken planet vejer 318 gange mere end Jorden og er den tungeste i vores solsystem?
 8. Hvad kendetegner de forskellige planeter?
 9. Hvad kræver det at være en planet?

Hvad for nogle planeter er der vand på?

Astronomer har fundet vanddamp på planeten K2-18b, en exoplanet 110 lysår væk fra Jorden. Det er første gang nogensinde, at forskere finder vand på en planet, der har den rette størrelse og kredser i den helt rette afstand om sin stjerne til, at der hverken er for varmt koldt til, at vandet kan være flydende.

Hvor mange planeter i vores solsystem?

I vores solsystem har vi otte planeter: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun. Pluto, der engang blev anset for at være en planet, er i dag kategoriseret som en af Solsystemets fem dværgplaneter.

Hvad består exoplaneter af?

Exoplaneter er planeter, der kredser om andre stjerner end Solen. Den første exoplanet blev først fundet i 1995....Her en en fordeling af fire typer:

 • Store gasplaneter - 30 %
 • Neptunlignende planeter - 34 %
 • Superjordkloder - 31%
 • Jordlignende planeter - ca. 4 %

Hvad er definitionen på en planet?

En planet (fra græsk, πλανήτης αστήρ (planítis astír), der betyder "vandrende stjerne" ) er et himmellegeme, der opfylder en række kriterier: Himmellegemets tyngdekraft skal være kraftig nok til, at det er i hydrostatisk ligevægt, så det bliver (næsten) rundt.

Hvor mange planeter har vand?

Derfor består planeterne i den indre del af solsystemet (Merkur, Venus, Jorden og Mars (de såkaldte terrestriske planeter)) hovedsagligt af klippemateriale med et relativt lille indhold af vand. Det meste af vandet på Jordens overflade kommer fra kometnedslag efter Jorden blev dannet.

Hvor mange planeter er der i vores galakse?

Hvis man tager udgangspunkt i antallet af planeter i vores Solsystem, og ganger det med estimaterne for antallet af stjerner, kan der være op mod 800 milliarder til 3,2 billioner planeter i Mælkevejen. Der er otte planeter omkring vores stjerne Solen. Der kan derfor være mange 100 milliarder planeter i Mælkevejen.

Hvilken planet vejer 318 gange mere end Jorden og er den tungeste i vores solsystem?

Jupiter ligger som den femte planet i solsystemet, og er den største af planeterne. Jupiter er cirka 318 gange tungere end jorden. Jupiter har ikke nogen fast overflade, så der vil aldrig komme til at lande nogen på planeten. Planeten er en kugle af gas med en lille kerne af klippe i midten.

Hvad kendetegner de forskellige planeter?

De fire indre planeter er Merkur, Venus, Jorden og Mars, som kaldes klippeplaneter og de består hovedsageligt af sten og metal. De fire ydre planeter er Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun, som kaldes gaskæmper og de består hovedsageligt af brint og helium. Disse planeter er meget tungere og større end klippeplaneterne.

Hvad kræver det at være en planet?

Planet, himmellegeme af en vis størrelse, der kredser omkring en stjerne. For at regnes for en planet skal himmellegemet være så stort, at tyngdekraften bestemmer dets overordnede form, dvs. at det er omtrent kugleformet; ofte sættes grænsen ved en radius på ca. 1000 km.