:

Er det lovligt at køre med kamera i bilen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er det lovligt at køre med kamera i bilen?
 2. Hvordan virker et dashcam?
 3. Kan dashcam bruges i retten?
 4. Hvorfor dashcam?
 5. Er Dash Cam lovligt?
 6. Hvilket dashcam skal jeg vælge?
 7. Hvad er loop optagelse?

Er det lovligt at køre med kamera i bilen?

Er det lovligt med et kamera i forruden på bilen? Ja, det er lovligt at have et kamera i forruden på din bil, så du kan filme i trafikken eller måske ligefrem livestreame din tur gennem det danske landskab. Kameraet må dog ikke hindre udsynet gennem ruden, og en eventuel strømledning må heller ikke være i vejen.

Hvordan virker et dashcam?

Dashcam er kort for “dashboard camera” Dashcams optager og gemmer video i en kontinuerlig sløjfe (loop) på dens hukommelseskort. Bilkameraet overskriver den ældste optagelse, når kortet er fyldt. Evt. events eller hændelser overskrives ikke – de er låst til de aflåses eller fjernes.

Kan dashcam bruges i retten?

Dashcams er ikke godkendt, og derfor kan vi simpelthen ikke tage sagerne i retten og dømme folk på det,« siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Hvorfor dashcam?

Et bilkamera bruges til at filme hvad der sker foran bilen, både når du kører og når du er parkeret. Du kan køre trygt, da du altid har bevis for hvad der er sket på din køretur. Et dashcam filmer i høj kvalitet, så man er sikker på at få alle detaljer med, selv nummerpladen i de fleste tilfælde.

Er Dash Cam lovligt?

Det er lovligt at køre med et Dashcam i Danmark, og ofte er det en stor fordel, da det kan være med til at øge sikkerheden i trafikken. Du skal dog overholde nedenstående tre punkter, når du bruger et Dashcam: Du må kun filme på offentlige veje.

Hvilket dashcam skal jeg vælge?

Dashcam test-oversigt: Her er de 6 bedste dashcams til bil

 • Garmin Dashcam 66W – diskret dashcam til bil. Redaktionens Anbefaling. ...
 • Garmin Dashcam Mini – lille bilkamera i høj kvalitet. ...
 • Mio Dashcam MiVue798 – optagelser i høj kvalitet både dag og nat. ...
 • Garmin Tandem Dashcam – gode ting kommer i små pakker.
19. apr. 2021

Hvad er loop optagelse?

En LOOP recorder kan registrere og optage hjerterytmen. Den ligger under huden ved brystbenet og har batteri-kapacitet til at fungere i cirka tre år. LOOP recorderen er trådløs, og vil automatisk kommunikere med en sende-boks (CareLink-boksen) hver nat, såfremt du befinder dig indenfor 2 meter fra CareLink-boksen.