:

Hvornår kan man samle frø?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår kan man samle frø?
 2. Hvordan sår man lupin frø?
 3. Er kornblomst flerårig?
 4. Hvornår kan man høste solsikkefrø?
 5. Hvordan tager man frø fra Frøkenhat?
 6. Kan lupiner så sig selv?
 7. Hvordan dyrker man lupiner?
 8. Hvordan sås lupiner?

Hvornår kan man samle frø?

Som regel høster du frø i september, hvor de fleste planter er ved at gå på hæld og derfor afgiver frø. Men nogle frø kan du høste før - fx skorzonerrod og kål i juli, ærter og tomater i august.

Hvordan sår man lupin frø?

Hvordan dyrker man lupiner

 1. Vælg et solrigt sted til at dyrke lupin, helst i veldrænet, lerholdig jord, der ikke er for rig eller frugtbar. Løg frøene i blød i lunken vand i et døgns tid inden såning.
 2. Du bør sætte frø i en sådybde på ca. 2 cm dækket med fint jord. ...
 3. Hold øje med skadedyr som for eksempel bladlus.

Er kornblomst flerårig?

Kornblomsten er en typisk markukrudtsplante, der ikke stiller særlige krav til den jord, den vokser på; dog hører den til blandt de første arter, der lader sig fortrænge af flerårigt bundukrudt. Den holder særlig af tørre skrænter med fattig vegetation.

Hvornår kan man høste solsikkefrø?

Når solsikkene har afblomstret, så er det med at være hurtigt – hvis man vil høste solsikkefrø. Ellers tager fuglene dem! I bund og grund kan man sagtens høste solsikkefrø til bagning og anden madlavning. Det kræver blot at frøene tørres grundigt i ovn eller andet.

Hvordan tager man frø fra Frøkenhat?

Sådan høster du frø fra Zinnia - Frøkenhat Høst frøene en tørvejrsdag og lad frøene tørre indenfor i ca. 1 uges tid og pak dem i en papirspose, i et kaffefilter eller hvad du har liggende og skriv navn på, da man godt kan glemme, hvad det var for nogle frø, når man finder dem frem næste år. Opbevar dem mørkt og køligt.

Kan lupiner så sig selv?

fra lupiner og akelejer, der er meget villige til at selvså sig i haven. Hvis du ikke ønsker disse uægte efterkommere i haven, skal de afblomstrede blomsterstande klippes af, inden de smider frø. Vent, til frøstandene er helt tørre og lige akkurat skal til at åbne sig, før du plukker dem af.

Hvordan dyrker man lupiner?

Lupiner trives både i direkte sol og halvskygge i en veldrænet jord, der ikke er for leret og næringsrig. Da lupiner udvikler lange, dybtgående rødder, betyder det, at de kan hente vand og næringsstoffer op fra de dybere lag. Frøene har en hård skal, så det kan betale sig at lægge dem i blød i et døgn, inden du sår.

Hvordan sås lupiner?

Såning og frø fra lupiner Du kan selv så lupiner ved at købe frø og sprede dem mellem april og juni. Frøskallen er meget hård, du kan med fordel lægge frøene i blød i vand, dagen inden du vil . Frøene vil først blomstre året efter såning.