:

Hvem undersøger et lig?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem undersøger et lig?
  2. Hvor lang tid tager det at analysere DNA?
  3. Hvad er retsgenetik?
  4. Hvor lang tid tager det at få svar på faderskabstest?
  5. Hvad er en DNA analyse?

Hvem undersøger et lig?

En obduktion (på engelsk kendt som post-mortem efter latin (efter døden)) er en medicinsk procedure, som består i at undersøge et lig for at bestemme dødsårsag og sygdomsforløb og at undersøge eventuelle sygdomme eller skader. Den udføres af en speciallæge i patologisk anatomi og cytologi.

Hvor lang tid tager det at analysere DNA?

Retsgenetisk Afdeling har aftaler med politiet om, hvor lang tid en undersøgelse typisk må tage. Sager, der handler om personfarlig kriminalitet, skal som hovedregel være sendt til politiet indenfor 2 uger. Over 90 % af afdelingens sager, der omhandler personlig kriminalitet, er svaret indenfor de 2 uger og ofte før.

Hvad er retsgenetik?

Retsgenetiske undersøgelser, undersøgelser af arvemassen anvendt i retlig sammenhæng. I Danmark anvendes retsgenetiske undersøgelser i straffe-, faderskabs- og familiesammenføringssager. De første retsgenetiske undersøgelser blev udført i 1920'erne ved undersøgelser af AB0-blodtyper (se blodtyper) i faderskabssager.

Hvor lang tid tager det at få svar på faderskabstest?

Hvor lang tid går der før jeg får svar Analysetid på faderskabstest er normalt 7-10 hverdage efter laboratoriet har modtaget prøven.

Hvad er en DNA analyse?

DNA-analyse, en række analysemetoder til bestemmelse af mængde, sammensætning og finstruktur af DNA. Målinger af DNA-mængden bygger på molekylets struktur. DNA er sammensat af kæder af enheder, som hver indeholder en base, der kan være enten adenin, guanin, cytosin eller thymin.