:

Er beton cement?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er beton cement?
  2. Hvordan farver man beton?
  3. Kan du farve betonen med Fiberbeton?
  4. Hvad er beton?
  5. Hvordan blander du cement og sten?
  6. Hvordan armer man beton?

Er beton cement?

Beton er et byggemateriale, der består af cement (typisk Portlandcement), sand, sten og vand. Anvendes andet end sten (f. eks. letklinker), navngives betonblandingen efter det materiale.

Hvordan farver man beton?

Du skal bruge oxydfarve. Støber du med hvid cement, får du lidt klarere farver. Oxydfarver er ufarlige at bruge og kan fås i sort, rød, brun og gul – nogle steder også grønne og blå farver. Farverne blandes i betonen til sidst.

Kan du farve betonen med Fiberbeton?

  • Fiberbeton fås i færdige blandinger, der kun skal tilsættes vand. Fibrene fås også i “løs vægt”, som blandes i betonen, før der tilsættes vand. Det samme gælder, hvis du vil farve betonen.

Hvad er beton?

  • Beton er et materiale, der er svært at komme udenom som gør det selv’er. Det bruges til en lang række opgaver – fra små reparationer til helt store støbeprojekter. Det er et fantastisk stærkt materiale, hvis det blandes korrekt. Og blander du selv, er der penge at spare.

Hvordan blander du cement og sten?

  • Først blander du farve godt sammen med den tørre beton, og derefter tilsættes vand. Beton blandes af cement, sand og sten, og blandingsforholdet opgives i den rækkefølge. 1:2:3 betyder derfor 1 del cement, 2 dele sand og 3 dele sten. Stenene varierer i størrelse efter betonlagets tykkelse.

Hvordan armer man beton?

  • Beton svinder lidt, når det hærder, og har derfor brug for armering. Til mindre støbeopgaver, fx en bænk eller en blomsterkumme, er det oplagt at armere med fibre. Fiberbeton fås i færdige blandinger, der kun skal tilsættes vand. Fibrene fås også i “løs vægt”, som blandes i betonen, før der tilsættes vand.