:

Hvad hedder det når man er bange for edderkopper?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad hedder det når man er bange for edderkopper?
 2. Kan edderkopper se i mørke?
 3. Kan ikke lide huller?
 4. Hvor gemmer husedderkopper sig?
 5. Hvad er edderkoppen?
 6. Hvad er edderkoppens øjne?
 7. Hvad er kunstigt edderkoppespind?
 8. Hvad er edderkoppefamilien?

Hvad hedder det når man er bange for edderkopper?

Hvis du lider af en frygt eller fobi for edderkopper, araknofobi, er det formentlig umuligt at forestille sig for dig at være tryg, når du ser en edderkop. Selv tanken om en edderkop – eller ordet – er nok til at gøre mange araknofober utroligt bange.

Kan edderkopper se i mørke?

Deres centrale sæt øjne giver dem et skarpt farvesyn, og de er i modsætning til menneskets visuelle system også i stand til at se ultraviolet lys.

Kan ikke lide huller?

Trypofobi eller trypophobia er i sin grundform en angstlidelse med stærk frygt for særlige geometriske formationer, oftest ansamlinger af mindre huller. Lidelsen betegnes derfor også sommetider som hulfobi.

Hvor gemmer husedderkopper sig?

Husedderkop (Tegenaria): Bygger sit spind i f. eks. udhuse, krybekældre og under tagskæg. Parrer sig i maj-juni, hvorefter hunnen lægger ca.

Hvad er edderkoppen?

 • Edderkoppen, som på latin går under navnet Arenea, er et leddyr, der tilhører klassen spindlere. Af andre typer spindlere kan nævnes skorpioner, mider og mejere. Edderkopper findes i mange forskellige størrelser. De mindste er kun 1 mm i diameter, mens fugleedderkopper kan blive op til 25 cm i diameter, når man måler benenes længde med.

Hvad er edderkoppens øjne?

 • Edderkoppens øjne adskiller sig også fra insekternes. Hvor insekter har sammensatte facetøjne (bestående af mange enheder) har edderkopper enkeltøjne (i den forstand ligesom mennesker), men til gengæld hele 6-8 stk.

Hvad er kunstigt edderkoppespind?

 • Som beskrevet tidligere på Videnskab.d k forsøger forskere verden over at producere kunstigt edderkoppespind. Da materialet er så stærkt og elastisk på samme tid, ville det kunne bruges til at lave et væld af produkter - reb, vindmøllevinger, sårforbindinger og skudsikre veste for eksempel.

Hvad er edderkoppefamilien?

 • De mest almindelige edderkoppefamilier er: 1 Fugleedderkopper 2 Jagtedderkopper 3 Rovedderkopper 4 Springedderkopper 5 Tragtspindere 6 Vandedderkopper 7 Mejeredderkopper