:

Hvordan kan man se lys?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan kan man se lys?
 2. Hvilken sammenhæng er der mellem lysets hastighed frekvens og bølgelængde?
 3. Hvad er reflekteret lys?
 4. Hvordan opdager du en lyskenskade?
 5. Hvor lang tid tager behandlingen af lyskenskade?
 6. Hvad er lyskeskade?
 7. Hvordan genkender du en lystløgner?

Hvordan kan man se lys?

I dag ved vi, at der er et helt spektrum af elektromagnetiske bølger, og noget af dette spektrum er synligt lys. Bølger kan beskrives i bølgelængde og frekvens. I den korte ende af det synlige spektrum finder vi det blå lys, der grænser op til det ultraviolette lys.

Hvilken sammenhæng er der mellem lysets hastighed frekvens og bølgelængde?

Hvis man dividerer lydens hastighed v i m/s med frekvensen f i Hz, får man bølgelængden λ (lambda) i meter. Man kan altså opstille følgende formel for bølgenlængden: λ = v/f.

Hvad er reflekteret lys?

Refleksionsloven. Når lyset bliver reflekteret fra en glat overflade eller spejlflade, viser det sig, at den indkommende og den reflekterende lysstråle altid ligger symmetrisk omkring en linje (indfaldsloddet) vinkelret på spejlfladen. Refleksionsloven siger at i er lig u, hvilket kan ses på illustration til højre.

Hvordan opdager du en lyskenskade?

 • Derfor opdager du typisk først din lyskenskade, når den har bidt sig godt og grundigt fast. Med den rette strategi kan du dog sagtens holde formen ved lige, mens du venter på at komme tilbage på toppen. Er du øm eller har ondt i lysken, når du løber eller sparker til en bold? Så lider du måske af en lyskenskade.

Hvor lang tid tager behandlingen af lyskenskade?

 • Hvis du har problemer i lysken, og blot fortsætter din træning som normalt uden behandling, vil det tage lang tid at hele en lyskenskade. Men med den rette behandling af din lyskeskade, vil du hurtigt kunne mærke en effekt. Du kan få styr på skaden med nedkøling, opvarmning, udstrækning og genoptræning.

Hvad er lyskeskade?

 • Lyskeskade skyldes kroniske, gentagne småskader eller stræk og belastning af muskulatur og senefæstner i lysken. Skaden opstår typisk snigende uden pludselige eller dramatiske smerter. Smerterne udvikler sig typisk over nogen tid. Overbelastningen synes at opstå i forbindelse med pludselige vrid, hurtige spurter og vendinger i høj fart.

Hvordan genkender du en lystløgner?

 • Sådan genkender du en lystløgner 1 Fra hvide løgne til tvangsløgn. Lige siden vi var unge, lærte vi, at hvis vi lyver, vil vores næser vokse som Pinocchio,... 2 Lystløgner: fra Hollywood til det virkelige liv. Der er ikke så mange videnskabelige undersøgelser, som kan forklare... 3 Sådan opdager man en lystløgner. Ud over de historier, der er blevet portrætteret på... More ...