:

Hvad er rubella virus?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er rubella virus?
  2. Hvor mange gange kan man få røde hunde?
  3. Kan man dø af røde hunde?
  4. Hvordan ser røde hunde ud?
  5. Hvad er forskellen på IgM og IgG?
  6. Hvor meget smitter røde hunde?
  7. Hvad indeholder røde hunde vaccine?

Hvad er rubella virus?

Røde hunde er en børnesygdom med udslæt og feber. Sygdommen skyldes rubellavirus. Rubella er det latinske navn for røde hunde.

Hvor mange gange kan man få røde hunde?

Man kan kun få røde hunde én gang i livet. Efter endt sygdom eller vaccination anses man for at være beskyttet mod røde hunde resten af livet. Før MFR-vaccinen blev indført i 1987, var der varierende epidemier med røde hunde med 3-8 års mellemrum. Nu er sygdommen yderst sjælden.

Kan man dø af røde hunde?

Røde hunde er normalt kun farligt, hvis man er gravid og får sygdommen. Tidligere var røde hunde hos gravide blandt andet årsag til medfødt blindhed og døvhed som en del af det såkaldte kongenitte rubella syndrom hos barnet. Der er senest anmeldt tilfælde af røde hunde hos gravide tilbage i 2008.

Hvordan ser røde hunde ud?

Røde hunde begynder med snue og hævede, ømme lymfeknuder i nakken. Derefter kommer udslættet som blegrøde/brunrøde pletter i ansigtet. Det breder sig hurtigt til kroppen, armene og benene. I ansigtet og på kroppen flyder udslættet sammen.

Hvad er forskellen på IgM og IgG?

Dette betyder, at alle, også personer med positiv IgM og/eller IgG, bør podes ved symptomer forenelige med COVID-19....Tolkning af antistof målinger.

IgMIgGFortolkning
InkonklusivInkonklusivTestresultatet har ikke vist et klart svar, og det kan derfor ikke konkluderes, om du har haft COVID-19
27. maj 2020

Hvor meget smitter røde hunde?

Røde hunde er ikke særligt smitsomt og overføres via spyt som dråber gennem luften. Der går normalt 16-18 dage fra smitte til fremkomsten af udslæt, men som beskrevet kan der være lette symptomer i en uge forud for dette.

Hvad indeholder røde hunde vaccine?

Røde hunde kan forebygges ved vaccination, hvilket indgår i det danske børnevaccinationsprogram med MFR-vaccinen, der også beskytter mod mæslinger og fåresyge. Vaccination tilbydes også voksne kvinder i den fødedygtige alder, der ikke tidligere er MFR-vaccineret eller har haft røde hunde.