:

Hvor meget er 4m S?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor meget er 4m S?
  2. Hvilken vindstyrke er storm?
  3. Hvor høje er bølgerne?
  4. Hvor meget vind kan en flagstang holde til?
  5. Hvad hedder de storme som har været i Danmark?

Hvor meget er 4m S?

Beaufortskalaen

Vindstyrkem/sBetegnelse
45,5-7,9Jævn vind
33,4-5,4Let vind
21,6-3,3Svag vind
10,3-1,5Næsten stille

Hvilken vindstyrke er storm?

Storm er kraftigere end kuling og inddeles på Beaufort-skalaen i storm (vindstyrke 10) og stærk storm (vindstyrke 11). Ved storm kan træer rives op, og der kan komme alvorlige skader på huse. Stormens vindhastighed ligger mellem 24,5 og 32,6 m/s.

Hvor høje er bølgerne?

Bølger kan være alt fra en lille krusning til 30 meter høje. De højeste bølgehøjder man kender i Kattegat er op til 5 meter høje, og i Nordsøen op til 9 meter. I Nordatlanten, hvor vinden rigtig kan få fart på kan man se op til 30 meter høje bølger. Den gennemsnitlige højde i stormvejr er alle tre steder kun det halve.

Hvor meget vind kan en flagstang holde til?

Når vindstyrken er mellem 1-3 m/s vil flaget kun blafre ganske let i vinden. Hvis vindstyrken derimod er 11-13 m/s, vil du se, at både flag og flagstang vil bevæge sig meget kraftigt. Det er derfor vigtigt at holde øje med flaget og se, om der kommer kraftige vindstød, og flaget dermed bør hejses ned.

Hvad hedder de storme som har været i Danmark?

* Her viste det sig, at navngivningen af storme var rigtig effektivt, og der var ikke forvirring om de to storme. * Indtil nu har 12 navngivne storme ramt Danmark. De har fået navnene Allan, Bodil, Carl, Dagmar, Egon, Freja, Gorm, Helga, Ingolf, Johanne, Knud, Laura og Malik.