:

Kan gærdej stå natten over?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan gærdej stå natten over?
 2. Kan man bruge mindre gær?
 3. Hvornår er gær for gammelt?
 4. Hvad sker der hvis man bruger for gammelt gær?
 5. Er gær usundt?
 6. Hvordan kan du tilføje ny tekst i et PDF-dokument?
 7. Hvad opnår du ved skrå konvertering?
 8. Hvordan ændrer du en tekst?
 9. Hvordan skifter du sprog i Excel?

Kan gærdej stå natten over?

Jo mindre gær, jo længere hævetid, men som hovedregel skal en koldhævet dej hæve i 8-12 timer. Det passer med, at du kan sætte din dej i køleskabet natten over, så den er klar til at blive bagt næste morgen. En koldhævet dej kan holde sig på køl i op til 24 timer.

Kan man bruge mindre gær?

Noget af det vigtigste at være opmærksom på, når du skal koldhæve en dej, er mængden af gær. Du har nemlig slet ikke brug for lige så meget gær som i en dej, der skal hæve almindeligt ved stuetemperatur. Ofte kan du nøjes med kun at bruge 5-10 gram gær.

Hvornår er gær for gammelt?

Hvis gæren efter åbning virker en smule tør, kan den stadig godt anvendes. Så længe gæren ikke er muggen, kan du altså snildt bruge den i dit bagværk. Det vigtigste er nemlig, at gærcellerne stadig er i live.

Hvad sker der hvis man bruger for gammelt gær?

Gær har også en sidste holdbarheds dato, men kan man stadig bruge gæren selvom datoen er overskredet? Ja, det kan du umiddelbart sagtens. Tjek at der ikke er dannet mug på gæren, for så skal den kasseres;. Men ellers kan du bare bage løs.

Er gær usundt?

Store mængder gær er ikke sundt, uanset fremstillingsmetoden. Almindeligt gær er fremstillet af gærceller, som har været anvendt i produktionen af for eksempel snaps eller korn, hvor der typsik anvendes sprøjtemidler og anden kemi.

Hvordan kan du tilføje ny tekst i et PDF-dokument?

 • Du kan tilføje eller indsætte ny tekst i et PDF-dokument ved hjælp af en hvilken som helst af de skrifttyper, der er installeret på systemet. Vælg Værktøjer > Rediger PDF > Tilføj tekst . Åbn en PDF, og vælg Værktøjer > Rediger PDF > Tilføj tekst.

Hvad opnår du ved skrå konvertering?

 • Ved en skrå konvertering lægger man derimod om fra et fastforrentet lån til variabelt forrentet lån eller omvendt. Hvad du opnår ved en skrå konvertering afhænger af, hvilken låntype du konverterer fra og til. Ved konvertering fra et fastforrentet obligationslån til et lån med variabel rente opnår du:

Hvordan ændrer du en tekst?

 • Markér den tekst, du vil ændre. Rediger teksten ved at benytte en af følgende fremgangsmåder: Skriv ny tekst for at erstatte den valgte tekst, eller tryk på Slet for at fjerne den. Administrer listepunkter ved hjælp af listefunktioner (punkt- og talopstilling) under Format i højre rude.

Hvordan skifter du sprog i Excel?

 • Trin 1 – skifte sprog i Excel. Gå til Filer i øverste venstre hjørne, og vælg Indstillinger. Trin 2. I Excel-Indstillinger vælger du sprog. Trin 3. Sørg for at Dansk (eller hvilket sprog du nu engang ønsker) står som nummer 1. Benyt pilene i mellem de to bokse til at flytte rundt på sprogene. Tryk OK og sørg nu for at genstarte Excel ...