:

Hvornår er brødet færdig?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår er brødet færdig?
  2. Hvorfor bliver skorpen blød?
  3. Hvornår er et rugbrød færdigt?
  4. Hvilken rugbrødsform?
  5. Hvorfor løfter skorpen sig på mit rugbrød?

Hvornår er brødet færdig?

Brød og boller er færdigbagte, når temperaturen i kernen er 98°.

Hvorfor bliver skorpen blød?

Ovnen varmes op til den ønskede temperatur. Stil bagepladen med brødet ind i ovnen, når den er helt varm. Smid en lille sjat vand ned i fadet/bradepanden, og luk STRAKS ovnlågen! Nu fordamper vandet straks, og det vil kondensere ovenpå brødet, hvilket vil gøre overfladen/skorpen sprød og blank.

Hvornår er et rugbrød færdigt?

Bagetid. Brug et stegetermometer til at tjekke om brødet er færdigt. For det er svært at se på brødets skorpe, om det er færdigbagt. Hvis temperaturen er minimum 96 grader, er det færdigt.

Hvilken rugbrødsform?

En generel testvinder er de faste rugbrødsforme Hvis man ser på nogle af de meget få test der er lavet af rugbrødsform og mine egne erfaringer med hjemmelavet rugbrød, så er det sikkert at de færrest får gode resultater med silikone forme, men istedet langt bedre resultater med de faste forme.

Hvorfor løfter skorpen sig på mit rugbrød?

Lader du brødet hæve for længe kan det blive klæg i midten eller du opnår den klassiske løftede skorpe – hvor du lige kan tage toppen af rugbrødet, du ved. Dette sker på grund af at porrerne i glutenetværket når over spændingspunktet, de brister og kan derfor ikke holde på luften i dejen – rugbrødet falder sammen.